CoronavirusKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieZorg & Welzijn

Komt er speciale hulp voor jongeren?

Zwolle – Onderzoek maakt duidelijk dat vooral jongeren te lijden hebben onder de coronacrisis. Daarom wil de PvdA weten van het college in hoeverre deze jongeren in Zwolle door de gemeente worden geholpen.

Jongeren hebben meer stress, vaker last van depressies, eetstoornissen, slaapproblemen. Daarom wil de PvdA weten hoeveel geld Zwolle in totaal van het rijk gekregen heeft om jongeren te ondersteunen en
waar dat geld tot nu toe precies aan besteed is. Hoe ziet het plan voor activiteiten voor jongeren eruit en ligt de tijdsplanning op koers, vraagt zij zich af. En hoe worden de jongeren op de hoogte gebracht van mogelijkheden voor hulp.

De wachtlijsten in de GGZ zijn lang. Door corona is er een toename van jongeren die in de knel zitten en misschien hulp nodig hebben. Nu, maar ook straks na deze epidemie. De PvdA wil weten of het college kan  aangeven hoeveel jongeren wachten op hulp en wat er nodig is om de wachtlijsten te verkorten. Bij de landelijk GGZ komen meer meldingen binnen van jongeren met eetstoornissen. Zijn er in Zwolle ook signalen dat er sprake is van jongeren met deze problematiek, vraagt de fractie. Tot slot wil de PvdA weten in hoeverre jongeren zelf betrokken worden bij oplossingen.

Tot aan de zomervakantie van 2021 wordt er sowieso al €60.000 uitgetrokken voor extra ondersteuning aan jongeren. Ook is er een buitenprogramma voor jongeren opgestart, dat zal beginnen in februari. Hier kunnen jongeren die last hebben van negatieve gedachten of vragen verschillende buitenactiviteiten doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button