KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieZorg & Welzijn

Zorgen over designerdrug 3-MMC

Zwolle – Het CDA in de gemeenteraad van Zwolle maakt zich nog steeds zorgen over het stijgende gebruik van de designerdrug 3-MMC. Al eerder hebben zij vragen gesteld aan het college van B&W hierover. De beantwoording daarvan kon de fractie niet geruststellen. Het college zette 3-MMC op één lijn met alcohol en andere typen drugs. Het CDA is het daar niet mee eens. Daarom stelt het CDA nu opnieuw vragen over het onderwerp.

De fractie wil weten of het college de zorgen over de gevaren van 3-MMC deelt en of het college het met het CDA eens is dat de gevaren en risico’s van het gebruik van deze drug anders zijn dan die van alcohol. Daarnaast vraagt zij of het college bekend is met de verslavingscijfers van Dimence. Op de website van Dimence is te lezen dat ongeveer 41 procent van de mensen die een behandeling krijgen bij Dimence verslavingszorg, verslaafd zijn aan 3-MMC.

ook wil het CDA weten wat het college, naast preventie, gaat doen om het gebruik en de overlast van 3-MMC
tegen te gaan dan wel te verbieden, en met welke instanties het college in contact is over de ontwikkelingen rondom 3-MMC in onze gemeente/regio.

Uit een recent gepubliceerd artikel van de NOS blijkt dat er een flinke toename is in het aantal meldingen van vergiftiging door het gebruik van 3-MMC. Het middel zou met name in Oost-Nederland erg populair zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button