KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Joden, christenen, moslims en anderen bidden samen voor vrede

Zwolle – Joden, christenen en moslims uit Zwolle vieren samen de vrede op zondag 2 januari 2022. Dat doen zij om 16.00 uur in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat. De jaarlijkse interreligieuze viering aan het begin van het nieuwe jaar is inmiddels een Zwolse traditie en heeft in 2022 als thema verbinding. De Zwolse werkgroep SLAG, Samen Leven Anders Geloven, is de motor achter de jaarlijks terugkerende viering.

Zwollenaren vanuit Jodendom, Christendom en Islam zoeken elkaar op in deze gezamenlijke viering en bidden samen met anderen voor vrede. “De drie godsdiensten zijn in de kern al met elkaar verbonden, namelijk door eenzelfde stamvader Abraham,” zo schrijft de organisatie. “We zoeken in de viering naar verbinding in het leven van nu. Verbinding met elkaar en met de Eeuwige, God, Allah.”

De werkgroep SLAG organiseert de interreligieuze nieuwjaarsviering sinds 1992 in Zwolle, afwisselend in verschillende gebedshuizen in de Hanzestad. Naast joden, christenen en moslims bezoeken ook anderen die aan vrede willen werken deze vieringen. De viering op 2 januari 2022 vindt plaats binnen de mogelijkheden van de geldende coronamaatregelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button