Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala en Gelre Ziekenhuizen verdelen complexe operaties kankerpatiënten

Zwolle – Isala Klinieken en Gelre Ziekenhuizen gaan samenwerken op het gebied van complexe operaties bij kankerpatiënten. Ingrepen bij minder vaak voorkomende vormen van kanker worden geconcentreerd in een beperkt aantal ziekenhuizen.  Specifieke kennis en ervaring kunnen hierdoor nog beter worden opgebouwd.

Chirurgen die regelmatig specifieke tumoren verwijderen, zijn meer vertrouwd met de ingreep en hebben meer ervaring en specialistische kennis.  Dit komt de patiënt ten goede.

Vanaf het voorjaar zullen slokdarm- en maagoperaties plaatsvinden in Gelre Oncologisch centrum in Apeldoorn en alvleesklier-, galweg- en leveroperaties in het Isala Oncologisch centrum in Zwolle.

Wel kunnen de patiënten in hun eigen ziekenhuis terecht voor onderzoeken, diagnose en de voor- en nabehandelingen van deze tumoren.

De behandeling op deze locaties geldt voor iedereen die woont in regio’s  Zwolle, Meppel, Apeldoorn en Zutphen.

 

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button