Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Internationale Vrouwendag Zwolle: één wereld, duizend vrouwen

Zwolle – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag waarop vrouwen over de hele wereld hun stem laten horen en hun diversiteit vieren. In Zwolle wordt deze dag extra bijzonder gemaakt door een evenement met het thema ‘1 wereld, 1000 vrouwen’. Het doel is om vrouwen met verschillende achtergronden en verhalen samen te brengen en van elkaar te leren.

Het evenement wordt georganiseerd door Saeed Zwolle, een stichting die zich inzet voor de participatie in de samenleving van statushouders.  De stichting  heeft voor de Internationale Vrouwendag samengewerkt met studenten van ArtEZ University of the Arts uit Zwolle, die portretten in allerlei vormen hebben gemaakt van een aantal vrouwen die betrokken zijn bij Saeed Zwolle. Deze portretten zullen tijdens het evenement te zien zijn, samen met leuke activiteiten die de studenten hebben bedacht.

Het evenement belooft een gezellige middag te worden, met lekkere Aziatische, Arabische en Afrikaanse hapjes, muziek en veel ontmoetingen. Iedereen die geïnteresseerd is in de verhalen van vrouwen uit verschillende culturen is welkom om mee te doen. Het evenement vindt plaats op 8 maart van 14.00 tot 16.00 uur, bij Co. / Saeed aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Aanmelden kan via de website van Saeed Zwolle of via hun social media kanalen.

Aanmelden gratis Vrouwendag

Gerelateerde artikelen

Back to top button