KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum slaat hard toe bij TVC ‘28

Zwolle – VV Berkum heeft TVC ’28 in Tubbergen met liefst 2-6 aan de kant gezet, en kwam daarbij voor de tweede achtereenvolgende week terug na een 2-0 achterstand. De Zwollenaren herstelden zich knap en dicteerden het spel in de rest van het duel.

“Na die snelle 2-0 zijn we niet in paniek geraakt, we hebben veerkracht en karakter getoond,” zag Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “Bovendien hebben we het nu niet omgedraaid door offensieve wissels maar met de basis-elf.”

Onhoudbaar

Berkum zag in de eerste minuut een flinke kans in rook opgaan, Vince van den Anker mikte naast, en kreeg direct daarop het deksel op de neus. TVC-linksbuiten Mart Groothuis gaf de Zwolse defensie het nakijken, waarna Sam Holsink raak schoot: 1-0. Slechts enkele minuten later was het opnieuw prijs. Niek Staarink krulde een vrije trap over de Berkum-muur, waarna Jelle Leenders fraai de 2-0 binnen kopte. Berkum dreigde te worden afgeschminkt maar herpakte zich. Na een kwartier veroverde de sterk spelende back Boaz Rahajaan de bal en stuurde hij Vince van den Anker op pad.

De Zwolse linksbuiten liep zijn tegenstanders er volledig uit en prikte de 2-1 in de hoek. Nog binnen het halve uur kwamen de bezoekers langszij. Van den Anker lanceerde Lars Miedema en de Berkum-spits, uitstekend op dreef in dit duel, knalde gedecideerd de 2-2 binnen. Berkum leek zelfs nog vóór rust op voorsprong te komen, maar keeper Wouter Goos én de TVC-lat voorkwamen dat.

Uitstel van executie

Dat bleek echter uitstel van executie, want onmiddellijk na de hervatting sloeg Berkum weer toe. Nick Kleen vloog er op rechts vandoor, waarna Miedema voor 2-3 kon zorgen. Doelman Goos voorkwam grotere schade door een schot van Van den Anker te keren, maar moest in de 54e minuut opnieuw capituleren. Na een rush van Miedema bracht Kleen, met enige hulp van de toen niet overtuigend ingrijpende TVC-doelman, de 2-4 op het scorebord. Binnen het uur werd het nóg pijnlijker voor de thuisclub. Een Berkum-corner werd eerst nog afgeslagen, maar de Zwolse captain Marc van der Meulen kogelde raak uit de rebound: 2-5.

Na een uur was er echter een flinke tegenvaller voor de bezoekers. Alex van Hoesel raakte bij een zwaaiende beweging Niek Staarink in het gezicht en dat leverde de Zwolse back een rode kaart op. Het overtal van de thuisclub duurde echter niet lang, want even later liep Mart Groothuis tegen zijn tweede gele kaart op en kon ook hij vertrekken.

TVC probeerde nog wat aan de blamerende score te doen, maar had pech bij kopballen van Leenders. De Tukkers moesten in de slotfase zelfs nóg een tegentreffer slikken. Miedema stuurde Kleen op pad en die maakte dat vakkundig af: 2-6. Dat gaf Berkum-trainer Lindeboom de mogelijkheid om frisse krachten in te brengen, waarbij jong talent Daan van der Veer zijn debuut in de Zwolse hoofdmacht maakte. Berkum heeft zich met die knappe en, op de eerste 10 minuten na, zeer verdiende monsterscore weer wat vaster genesteld op de vijfde plek in de 4e Divisie D.

TVC ’28-Berkum, 2 maart 2024

Eindstand: 2-6 (2-2)
Scheidsrechter: Franklin Berg
Doelpunten: 3. Sam Holsink (1-0), 11. Jelle Leenders (2-0), 15. Vince van den Anker (2-1), 27. Lars Miedema (2-2), 48. Miedema (2-3), 54. Nick Kleen (2-4), 59. Marc van der Meulen (2-5), 85. Kleen (2-6)
Rode kaarten: Alex van Hoesel (Berkum), Mart Groothuis (TVC ’28, 2 x geel)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Marc van der Meulen (88. Daan van der Veer), Björn Bakker, Lars van Gerner (75. Dean Vreugdenhil), Mike van Ekeren, Nick Kleen, Lars Miedema (88. Jens Hutten), Vince van den Anker (70. Derk Fuller)

Opstelling TVC ‘28: Wouter Goos, Mick Schlepper (73. Stef Roelofs), Wessel Hofste, Jelle Leenders, Jeffrey Huizinga (58. Daan Geerts), Mart Groothuis, Stefan Huiskes (58. Stef Snijders), Niek Staarink, Koen Leemhuis, Marijn Frons, Sam Holsink

Gerelateerde artikelen

Back to top button