Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Internationale Schakelklas Landstede krijgt 40 fietsen via Kinderfietsenplan ANWB

Zwolle – Minderjarige asielzoekers en immigranten van de Internationale Schakelklas van Landstede leren nog beter aan het verkeer deelnemen. Vanaf vrijdag 16 september kunnen ze gebruik maken van 40 fietsen, die Landstede ISK via de sociaal raadslieden van De Kern van het Kinderfietsenplan ANWB heeft gekregen.

Vanwege de grote instroom van voornamelijk Syrische en Eritrese asielzoekers is de ISK het afgelopen schooljaar explosief gegroeid van 6 naar 18 klassen. Dit schooljaar is de ISK gestart met 16 klassen en 220 leerlingen. Het gaat om kinderen tussen 12 en 18 jaar, die niet bekend zijn met de verkeersregels in Nederland en vaak niet hebben leren fietsen. Dat zorgt voor onveilige situaties. Daarom verzorgt de ISK in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland verkeerslessen. Daar zijn echter fietsen voor nodig, die de leerlingen zelf niet kunnen betalen.

Daarom heeft ISK via de sociaal raadslieden van stichting De Kern bij het Kinderfietsenplan ANWB fietsen aangevraagd. Het verzoek is gehonoreerd. Op vrijdag 16 september, tussen 11 en 12 uur bij Landstede ISK aan de Fuchsiastraat 1 in Zwolle, worden de fietsen overhandigd in aanwezigheid van leerlingen, docenten, sociaal raadslieden van De Kern en vertegenwoordigers van het Kinderfietsenplan ANWB. De veertig fietsen worden door de leerlingen gebruikt voor de verkeerslessen, en ook om van en naar de zwemschool van de CALO op Hogeschool Windesheim te fietsen.

Het ANWB Kinderfietsenplan is bedoeld voor kinderen uit gezinnen voor wie de aanschaf van een fiets een onmogelijke uitgave is. De ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets in ons fietsland, ‘want mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist in deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling’. Voor het ANWB Kinderfietsenplan worden gebruikte fietsen ingezameld en opgeknapt. De ANWB werkt in het project nauw samen met vrijwilligers, scholen en tal van partners zoals het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Gerelateerde artikelen

Back to top button