Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

Zwolle – Zondag vindt voor PEC Zwolle de vierde thuiswedstrijd van het seizoen plaats. In het MAC3PARK stadion is om 14.30 uur AZ de tegenstander. Voor Dirk Marcellis betekent dit een weerzien met zijn oude club. Van 2010 tot 2014 kwam de geboren Limburger uit voor de Alkmaarders. Een interview met Marcellis kun je lezen in het programmaboekje, dat op de wedstrijddag voor slechts één euro te koop is bij de diverse verkooppunten. Ben jij er zondag ook bij om de Blauwvingers aan te moedigen? Voor deze wedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar.

Vorm

AZ is prima aan dit seizoen begonnen. Door drie overwinningen is het team van trainer/coach John van den Brom terug te vinden op de vierde plaats op de ranglijst. Alleen thuis tegen sc Heerenveen (2-2) en uit bij PSV (1-0) werd niet gewonnen. Afgelopen donderdag speelde AZ nog een wedstrijd in de Europa League. In het eigen AFAS stadion kwamen de Alkmaarders niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Ierse Dundalk. PEC Zwolle is nog altijd op zoek naar de eerste overwinning in de competitie. Het team van trainer/coach Ron Jans behaalde vorige week het tweede punt van het seizoen. In eigen huis werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht.

Recente duels

Sinds PEC Zwolle weer op het hoogste niveau speelt, heeft het team van trainer/coach Ron Jans slechts één keer gewonnen van AZ. AZ won zes keer en één keer deelden beide teams de punten. Vorig seizoen was PEC Zwolle thuis te sterk voor AZ: 2-1. In Alkmaar verloren de Zwollenaren met 5-1. Oud-spits Vincent Janssen scoorde deze wedstrijd vier keer voor AZ. Kingsley Ehizibue maakte hier het enige doelpunt voor de Blauwvingers en ook in de thuiswedstrijd scoorde hij één keer. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

16-04-2016 AZ – PEC Zwolle 5-1 Eredivisie
13-12-2015 PEC Zwolle – AZ 2-1 Eredivisie
24-01-2015 PEC Zwolle – AZ 1-1 Eredivisie
21-09-2014 AZ – PEC Zwolle 1-0 Eredivisie
23-03-2014 AZ – PEC Zwolle 2-1 Eredivisie
27-10-2013 PEC Zwolle – AZ 0-2 Eredivisie

Meer informatie

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van Danny Makkelie. Hij wordt geassisteerd door de heren Diks, Steegstra en Oostrom.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button