Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

IJsbeelden Festival nu al 80.000 bezoekers

Zwolle – Nadat afgelopen jaar het evenement nog voortijdig geannuleerd moest worden vanwege het instorten van de tent door enorme sneeuwval, heeft het evenement nu de wind in de zeilen en de voorjaarsvakantie moet er nog aankomen.

Veel bezoekers

Het animo voor het IJsbeelden Festival blijft, ook na de kerstperiode, groot. Zowel op doordeweekse dagen als ook in het weekend blijven de bezoekers massaal het winterevenement bezoeken. Afgelopen weekend bezochten nog ruim 4.000 bezoekers het evenement. Het beeld dat de bezoekers uit heel Nederland en ook uit Duitsland komen blijft intact. Wat opvalt is dat ook veel internationale toeristen die Nederland aan doen het IJsbeelden Festival en Zwolle bezoeken. Ook wereldwijd gezien is het IJsbeelden Festival een uniek evenement.

Lagere scholen en BSO

Er is veel vraag van lagere scholen en Buiten Schoolse Opvang voor een excursie naar IJsbeelden festival. De organisatie heeft voor deze doelgroep een speciale scholen prijs gemaakt van € 5,00 per kind. De begeleiders van de kinderen mogen gratis mee naar binnen. Kleuters en peuters verbazen zich over het bevroren water.

Voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie gaat het IJsbeelden festival de samenwerking aan met Monkey Town, de flierenfluiter en Saunaswoll.  Met korting kunnen de bezoekers van het IJsbeelden festival  dan een  van deze attracties bezoeken.  Via social media worden er vrijkaarten weggeven van de Herman brood Experience, de Fundatie en Rebound World om bezoekers er vooral op te attenderen dat Zwolle meer dan een bezoek waard is. In de voorjaarsvakantie worden de entreeprijzen met de actie “prIJSbreker weken” verlaagd om zodoende het evenement ook mogelijk te maken voor de kleinere beurs. De organisatie van het IJsbeelden Festival heeft ook 300 vrijkaarten beschikbaar gesteld aan de Zwolse stichting Kind in Beeld.

Aankomend jaar

Het IJsbeelden Festival zal ook aankomend jaar in Zwolle gaan plaatsvinden. Organisator Broekaart is zeer te spreken over de samenwerking met gemeente Zwolle, de IJsselhallen en het ZwolleFonds. Ook ziet hij toekomstperspectief om Zwolle in de winter samen met andere zwolse ondernemers nog meer op de kaart te zetten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button