Voetbal

Berkum naar directe concurrent DUNO

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij DUNO in Doorwerth, een tegenstander die met drie punten voorsprong slechts één plaats boven de Zwollenaren staat op de ranglijst van de Hoofdklasse B. Bij winst zouden de bezoekers dus goede zaken kunnen doen.

“Thuis hebben we op basis van inzet van DUNO gewonnen en dat moeten we zaterdag wéér laten zien,” vindt Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Ook afgelopen week hebben we tegen Staphorst de absolute wil om te winnen laten zien en die lijn moeten we nu doortrekken.”

Debutant

DUNO begon als debutant in de hoofdklasse redelijk aan het seizoen en de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif eindigde in de eerste periode op een keurige zevende plek. Daarna ging het Doorwerthse ensemble, met opvallend veel ex-profs in de gelederen, echter wisselvalliger presteren. Vorige week kwam DUNO niet in actie, maar de week daarvóór gingen de Doorwerthers in hun eerste duel na de winterstop kansloos met 4-1 onderuit bij koploper Urk. De Gelderse ploeg deed het in het eerste kwart van de wedstrijd zeker niet slecht, maar toen Urk na krap een half uur op voorsprong kwam ging het hard en bij rust stond het, mede door een penalty, al 3-0.

Na rust deed DUNO wat terug toen een Urk-verdediger, na een goede actie van Ted Heijckmann, de bal in eigen doel werkte (3-1) maar Urk pakte daarna de draad weer op. Nadat DUNO twee keer goed weg kwam omdat de bal op de lat vloog besliste Urk het duel 10 minuten voor tijd met een vierde doelpunt. Opvallend aan die wedstrijd was verder dat aan DUNO-zijde liefst vijf gele kaarten vielen.

Stunt

Berkum boekte vorige week, na vier nederlagen op rij, eindelijk weer eens een overwinning en daarbij zorgde de ploeg van trainer Raymond Schuurman ook voor een regelrechte stunt. In Zwolle werd Staphorst namelijk met 2-0 verslagen en dat was de ploeg die tot die wedstrijd de minste verliespunten in de Hoofdklasse B had.

Berkum stond in de eerste helft onder druk en had het mede aan prima keeperswerk van Dominic van Hoof te danken dat Staphorst niet met een voorsprong de rust in kon gaan. In de tweede helft gaven de Zwollenaren echter met een solide defensie bijna niets meer weg en zorgden ze in de omschakeling voor veel gevaar. Daar profiteerde Chris van der Meulen na een uurtje goed van door na een fraaie actie de 1-0 binnen te schieten. Nadat Berkum nog enkele flinke kansen had laten liggen zette Johnsen Bacuna in de slotminuut de 2-0 op het scorebord, waarmee Berkum zich wat lucht verschafte ten opzichte van de achtervolgers op de ranglijst.

In oktober won Berkum in eigen huis met 2-1 van DUNO, in een duel dat tumultueuze taferelen opleverde. DUNO miste een penalty en zag Berkum, dat na een rode kaart met een man minder in het veld stond, 10 minuten voor tijd zelfs met de winst gaan strijken.

De wedstrijd DUNO-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter, die op Sportpark De Waayenberg aan de W.A. Scholtenlaan 138 in Doorwerth om 14.30 uur af zal laten trappen.