BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hattem alleen via A28; oude IJsselbrug afgesloten

Zwolle – De Spoolderbergweg en de Spoolderbergbrug zijn toe aan groot onderhoud. De gemeente voert dit groot onderhoud uit van maandag 6 juli tot en met zaterdag 1 augustus. Tijdens de werkzaamheden is de Spoolderbergweg vanaf de Beukenallee tot aan de IJsselbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. De Oude Veerweg is ter hoogte van de Spoolderbergbrug ook afgesloten voor alle verkeer.

Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn deze week en volgende week op de Oude Veerweg bij de brug meerdere dagen per week stremmingen voor het autoverkeer. De aannemer plaatst dan materieel.

Spoolderbergbrug renovatie

De werkzaamheden aan de Spoolderbergweg bestaan voornamelijk uit het vervangen van het asfalt, de Spoolderbergbrug ondergaat een grondige renovatie. Dit betekent onder meer grootschalig herstel van beton en het behandelen van staal tegen weersinvloeden. Om al het werk goed uit te voeren, worden zowel het draaibare deel als het vaste brugdeel opgetild.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden krijgen bewoners van de Spoolderbergweg, Ruiterlaan en omgeving met hun auto tijdelijk toegang via de Thyssenbrug, dit is de fietsbrug naast de Spoolderbergbrug. Bewoners van de Oude Veerweg en omgeving kunnen de wijk bereiken via de Beukenallee. Vanwege de volledige stremming gelden er diverse omleidingen. Deze staan aangegeven met gele borden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button