112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grootste deel bewoners De Keersluis kunnen terug naar hun woning

Zwolle – Een deel van de bewoners van verzorgingsflat de Keersluis in Zwolle kunnen vanochtend terug naar hun woning. Afgelopen nacht brak er brand uit in een appartement op de eerste etage van de flat aan de Harm Smeengekade. Daarop werden alle bewoners geëvacueerd.

Het Rode Kruis hielp afgelopen nacht de brandweer mee met de evacuatie. De bewoners werden tijdelijk ondergebracht in het nabijgelegen woonzorgcentrum de Nieuwe Haven. Inmiddels is gebleken dat de begane grond en de 1e en 2e verdieping, niet meer bewoonbaar zijn. Twee appartementen zijn helemaal uitgebrand. De omliggende appartementen hebben water- en roetschade opgelopen.

DeltaWonen, de woningcorporatie die de appartementen verhuurd, zorgt voor deze bewoners voor langdurige opvang. De overige bewoners kunnen in de loop van de ochtend terug naar de woning. Dit gebeurt gefaseerd vanaf de bovenste verdieping. De bewoners zijn op de hoogte.

Adjunct-directeur van DeltaWonen Martijn Sweitser: “Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en zijn de meeste bewoners met de schrik vrijgekomen. Mijn complimenten en dank voor de aandacht en zorg waarmee onze huurders zijn opgevangen door de Nieuwe Haven van IJsselheem. Door een goede samenwerking met de hulpverlenende partijen konden de meeste bewoners vanochtend weer terug naar hun woning. We hopen dat over een tijdje alle appartementen van de Keersluis weer bewoonbaar zijn.”

Burgemeester Peter Snijders bedankt de hulpdiensten en de medewerkers van IJsselheem voor de opvang en de herhuisvesting.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button