112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Code oranje: Later vanmiddag en in de avond zeer zware windstoten.

Zwolle / De Bilt – In het noorden en westen komen momenteel zware windstoten van 75-100 km/uur voor en aan de noordwestkust staat een zuidwesterstorm, windkracht 9. Dit heeft te maken met storm Ciara. Dat meldt het KNMI. Vanmiddag breiden de zware windstoten zich verder over het land uit.

Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100-120 km/u voor. Verder landinwaarts zijn pas in de avond zeer zware windstoten van 100-120 km/u mogelijk, vooral tijdens de passage van een gebied met stevige buien. Voor de zeer zware windstoten is code oranje van kracht. De wind komt uit het zuidwesten, in de loop van de avond uit het westen.

Later vanavond en komende nacht verdwijnen de zeer zware windstoten van 100-120 km/u, maar zware windstoten van 75-100 km/u houden waarschijnlijk de gehele maandag aan.

WAARSCHUWING OVERIJSEL Windstoten Vooral tijdens de passage van een actief buiengebied tijdelijk zeer zware windstoten van 100-120 km/uur. Gevaar door zware windstoten. Risico op omvallende bomen en losse takken. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button