112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie doet onderzoek naar brand Keersluis Zwolle

Zwolle – De politie doet  onderzoek naar de brand in woonzorgcomplex De Keersluis in Zwolle.  Om vier uur afgelopen nacht  is daar  brand uitgebroken op de eerste verdieping aan de achterkant van het complex.  Daarbij zijn twee appartementen volledig uitgebrand. De omliggende appartementen hebben water en roetschade opgelopen.

Wat de oorzaak is van de brand is op dit moment niet bekend. Het is een plaats delict, zo meldt woningcorporatie DeltaWonen die de flat in de verhuur heeft. Het lijkt erop dat de brand is ontstaan op het balkon van één van de volledig uitgebrande appartementen. De bewoner hoorde het glas van het raam naar het balkon knappen en zag de felle brand.

Schoonmaken

Het complex wordt op dit moment schoongemaakt en goed gelucht. Zo kunnen de meeste bewoners weer veilig in hun appartement terugkeren. De appartementen met brandschade zijn onbewoonbaar. Het is nog niet duidelijk wanneer deze appartementen weer bewoonbaar zijn. Dit gaat zeker nog enige tijd duren. Voor deze bewoners is tijdelijke opvang gevonden.

 

 

 

 

 

Meer bekijken
Back to top button
Close