Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkeerVoorpagina

GroenLinks Zwolle wil groene geluidswallen

Zwolle – De fractie van GroenLinks in Zwolle wil graag dat er meer groen komt op de geluidswallen in en rond de stad. Daarvoor stelt zij vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Zij ziet dat op steeds meer plaatsen in Nederland geluidswallen langs bijvoorbeeld snelwegen, rondwegen en provinciale wegen zijn vergroend met inheemse plantensoorten zoals de Hedera (klimop). In Zwolle zouden er nog volop kansen zijn om dit op meer plaatsen ook toe te gaan passen, zoals in bijvoorbeeld Amersfoort al vaker het geval is.

 

De voordelen zijn groot: groene geluidswallen dragen bij aan schonere lucht, produceren zuurstof, bergen CO2, filteren fijnstof, dragen bij aan het verminderen van hittestress, leveren voedsel voor bijen en andere insecten, verminderen geluidsoverlast, verminderen eventuele overlast door graffiti en zorgen voor een prettig groen aangezicht van de stad.

Vanwege deze belangen wil GroenLinks van het college weten of zij op de hoogte is van de voordelen van groene geluidsschermen. En of het college in kaart heeft waar deze zouden kunnen komen. Ze vraagt of er bestaand beleid is over het vergroenen van geluidsschermen. En of de gemeente samen met partners als bijvoorbeeld provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en ProRail de kansen wil onderzoeken en in de praktijk brengen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren