Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Geweldige zomervakantie door week sporten met maatschappelijke tak PEC Zwolle

Zwolle – Het was door de RIVM-maatregelen even spannend of het door kon gaan, maar ook dit jaar organiseerde PEC Zwolle United, SportService Zwolle en Landstede Sportcentrum het jaarlijkse project ‘Kids United Sport Zwolle’ (KUSZ).

In de tweede week van de zomervakantie was er weer volop sport- en spelplezier voor kinderen (uit de groepen 4, 5, 6 en 7) die, om sociale en/of financiële redenen, niet op vakantie kunnen. Bij deze vierde editie stond de thema’s vitaliteit, sportiviteit en samenwerken centraal.

Basisschoolkinderen uit de groepen 4 en 5 draaiden een morgenprogramma en de kinderen uit de groepen 6 en 7 kwamen ’s middags naar Sportpark de Pelikaan voor meerdere sportclinics zoals basketbal, voetbal en volleybal. Zo kon er onder andere lekker gesport worden in het zand op het beachveld. Speelsters van 3×3 Unites Zwolle Basketbal en Regio Zwolle Volleybal en jeugdtrainers van PEC Zwolle kwamen de clinics verzorgen. Vrijdag wordt de week afgesloten met een favoriet onderdeel, namelijk trampolinespringen bij Krazy Kangaroo.

Uiteraard is de ondersteuning van vrijwilligers, verenigingen, welzijnswerkers en het bedrijfsleven van essentieel belang. Daarnaast ondersteunt ook Stichting Kind in Beeld het project en leveren zij een mooie bijdrage aan de week. Medewerkers van ABN AMRO helpen mee bij het begeleiden van de kinderen en pedagogische ondersteuning wordt gegeven door Stichting Empower. De inzet van de betrokken partijen maken dit project hopelijk wederom tot een groot succes voor een groep van 50 kinderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button