Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Bart Schouten benoemd in College van Bestuur Cibap

Zwolle – Met ingang van 1 augustus is Bart Schouten (1969) benoemd als lid van het College van Bestuur van Cibap. Schouten werkt al sinds november 2018 bij Cibap als directeur Onderwijs & Organisatie. In het college zal hij samen met voorzitter Coby Zandbergen het bestuur vormen.

Hierna zal de werving voor een nieuwe voorzitter starten in verband met de komende pensionering van Coby Zandbergen. Met de vorming van een tweehoofdig CvB waarborgt Cibap de continuïteit, is er volop ruimte om de nieuwe strategie te implementeren en werkt de vakschool aan een verdere versterking van het onderwijs voor studenten en creatieve professionals. ‘Bart heeft net als wij allen de ambitie om onze vormgevers en makers van de toekomst zo op te leiden dat ze positieve impact hebben voor de snel veranderende samenleving’, geeft Coby Zandbergen aan. Als vakschool voor vormgeving werkt Cibap met haar vooraanstaande rol in de regio aan de verdere ontwikkeling van de creatieve sector. Schouten zal zich daarbij met name richten op onderwijs, onderwijskwaliteit en innovatie. Daarbij geeft hij mede leiding aan het implementeren en verder ontwikkelen van de nieuwe strategie Cibap 2025.

Creative & Bedrijfskundig

De grafisch vormgever van origine, opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam vervulde diverse managementfuncties. Door de combinatie van een creatieve en bedrijfskundige achtergrond heeft hij zich breed ingezet op het gebied van innovatie, conceptontwikkeling en programmamanagement. Hij werkte in dat kader voor onderwijsinstellingen, zorginstellingen en bedrijven. Schouten is woonachtig in Zwolle en is door werk en nevenactiviteiten goed bekend in stad en regio. Naast zijn werk voor Cibap zal hij, net als in de huidige situatie, actief blijven met werkzaamheden rond zijn model Waardevolle Eenvoud en de bijbehorende aanpak voor innovatie en verbetering.

‘Het DNA en de visie van Cibap liggen op één lijn met die van mijzelf. Daarom voel ik me al anderhalf jaar zo thuis in deze omgeving. Met alle plezier wil ik me de komende jaren verbinden aan de school. Zodat we met alle betrokkenen verder bouwen aan een succesvol Cibap.’ licht Schouten zijn keuze toe. Volgens voorzitter Henk Robben van de Raad van Toezicht is met de benoeming van Schouten de eerste stap gezet voor de inrichting van een tweehoofdig College van Bestuur: eind augustus start de Raad van Toezicht met de procedure voor de benoeming van een voorzitter College van Bestuur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button