BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Balkons Pieter Steynstraat afgesloten voor gebruik

Zwolle – Woningcorporatie SWZ heeft balkons aan de Pieter Steynstraat in Zwolle uit voorzorg afgesloten voor gebruik. Uit onderzoek is gebleken dat balkons van 180 woningen niet voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Het onderzoek is gedaan in verband met geplande werkzaamheden, waaronder het schilderen van de balkons. Het gaat om de balkons aan de achterzijde van 4 woonblokken. SWZ stelt de veiligheid van huurders voorop en heeft daarom maatregelen getroffen.

Maatregelen

De huurders zijn op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het onderzoek. Zij mogen per direct het balkon aan de achterzijde van hun woning niet meer gebruiken totdat er herstelwerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Op welke termijn dit gebeurt, is nog niet duidelijk. Er is eerst aanvullend onderzoek nodig.
Freerk Wind, directeur-bestuurder a.i.: “De veiligheid van onze huurders waarborgen is de eerste prioriteit. Daarom hebben we deze maatregel getroffen. We begrijpen dat het een vervelende situatie is. We spannen ons in om dit probleem op te lossen. Aanvullend onderzoek zal uitwijzen welke vervolgstappen mogelijk zijn. Uiteraard houden we de huurders hiervan op de hoogte.”

Van de betreffende appartementen hebben de meesten twee balkons. Huurders kunnen het balkon aan de voorzijde van hun woning veilig gebruiken. Ook deze balkons zijn onderzocht. Daarbij zijn geen problemen geconstateerd.
De komende dagen zijn medewerkers van SWZ aanwezig op het wijkkantoor om vragen van bewoners te beantwoorden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button