Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Geen stakers maar meelopende zij-instromers op De Schatgraver in Zwolle

Zwolle – Veel scholen staakten vandaag. De Schatgraver in Zwolle Zuid was het staken een beetje beu en koos voor een alternatieve insteek. Bij hun stonden vandaag ‘meelopers’ voor de klas. Mensen die via zij-instroom wel eens aan het onderwijs wilden ‘snuffelen’.

Met succes, zegt meester Ernst de Vries van groep 7/8 op de Schatgraver: “Voor deze dagen hebben we 23 aanmeldingen gehad”. Omdat er een lerarentekort is wil de school wat doen om mensen geïnteresseerd te krijgen in het onderwijs. En dat op kortere termijn, want het aantal mensen dat de PABO lerarenopleiding volgt neemt weer toe maar dat heeft pas zijn effect over vier jaar. Reden voor De Schatgraver om met deze alternatieve actie te komen om zij-instromers enthousiast te maken voor het onderwijs.

Eén van de potentiële zij-instromer is Henkdrik-Jan Vermeer die meester Ernst vandaag meehelpt op de groep. “Genieten, echt genieten” vertelt Hendrik-Jan halverwege de ochtend. “De kinderen reageren alsof ik al weken lang meeloop.”

Minister Arie Slob van Onderwijs was ook enthousiast over de actie en vereerde De Schatgraver vanochtend met een bezoek. Hij kon gelijk de toezegging doen dat er binnenkort een landelijke campagne wordt opgestart om het lerarentekort tegen te gaan. ‘Kom werken in het onderwijs, de baan van je leven’, want het blijft een mooi beroep.

 

 

© RTV Focus – Tom Neijensteijn
© RTV Focus – Tom Neijensteijn
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button