BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Kaders ontwikkeling ZwarteWaterZone niet haalbaar

Zwolle – De sterke stijging van bouwkosten, stijging van de (hypotheek-)rente en ook de inflatie, in combinatie met de hoge investeringskosten aan de voorkant van de gebiedsontwikkeling, maken dat de ontwikkelcombinatie het huidige plan voor de ZwarteWaterZone niet uit kan voeren. Het blijkt uit de beantwoording van vragen van de SP door wethouder Gerdien Rots.

In het plangebied is veel bebouwing en verharding aanwezig vanuit huidige en voormalige functies, die voor de wijkbewoners weinig toevoegen. Bovendien zijn grote delen van het gebied nu niet publiek toegankelijk. De wens van het college om dit hele gebied aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor inwoners blijft. Daarnaast blijft het een potentiële ontwikkellocatie voor woningbouw en andere ontwikkelingen. Het college vindt het belangrijk dat omwonenden en andere betrokkenen opnieuw worden meegenomen in het vervolgproces.

Het college staat nu aan het begin van nieuwe plannen en staat open voor nieuwe initiatieven die passen binnen de ambitie om het gebied aantrekkelijker en toegankelijker te maken en een bijdrage leveren aan de Zwolse woningbouwopgave. Zij zal de mogelijkheid om de ontwikkeling te knippen en de integrale koppeling tussen de twee deellocaties los te laten, onderzoeken. Tot er ee nnieuwe visie ligt, is het vigerende bestemmingsplan het toetsingskader voor omgevingsvergunningen. Binnen de huidige bestemmingen zijn ook bouwmogelijkheden.

Participatie

Initiatiefnemers zijn in de huidige plannen zelf verantwoordelijk voor participatie. Juist aan de voorkant van de planvorming is er ruimte om input uit de participatie mee te nemen in de plannen. Over de participatie in het vervolg zal de gemeente nadere afspraken maken met de initiatiefnemers. Afhankelijk van de alternatieven die worden onderzocht, zal de gemeente hierin een meer sturende rol nemen. Afstemming met andere projecten en het gebiedsprogramma Holtenbroek vindt ze hierin belangrijk.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button