LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gainsbourg keert voor de derde keer terug naar Nieuwe Markt

Zwolle – Hans Stroeve en Zwolse nachtburgemeester Jeroen van Doornik organiseren in samenwerking met de Vrienden van de Nieuwe Markt de derde editie van ‘Gainsbourg’. Stroeve en Van Doornik zijn gegrepen door de biografie en de verfilming van het leven van Serge Gainsbourg. Met het evenement dat grotendeels om (de muziek van) Serge Gainsbourg en om liefde zal draaien, willen de heren een romantische ambiance neerzetten die doet denken aan Franse/Parijse pleintjes en straten. Dat alles met vooral veel Franse chansons die als achtergrondmuziek vanaf vinyl en cd worden gedraaid. De muziek zal dan worden verzorgd door Hans Stroeve en Jaap Brienen. Nachtburgemeester Van Doornik zal – live – zijn artistieke kunsten vertonen.

Franse chansons combineren uitstekend met een goed glas wijn en Franse kazen. Ook daar is aan gedacht, want wijnkoper Henri Bloem en smaakspecialist Harry Schonewille zijn aanwezig op de Nieuwe Markt met hun eigen stand. Om het liefdespeil nog wat verder te verhogen, zijn er bovendien oesters!

‘Gainsbourg’ vindt plaats op de laatste dag van het Stadsfestival, op 2 september vanaf 15:00 uur. Zo rond het einde van de middag als de programmering van het Stadsfestival is afgelopen, wordt de Nieuwe Markt een Frans plein.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close