Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Freek de Jonge en Hella de Jonge in Fraterhuis

Verlies niet de Moed is de aangrijpende film waarin Hella de Jonge reconstrueert wat er in en rond de oorlog is gebeurd met haar familie. De titelsong ‘Don’t Lose Heart’ is gezongen door Tim Knol.

Freek en Hella de Jonge in Fraterhuis

Hella de Jonge is op zondagmiddag 19 april 16.00 uur bij de filmvoorstelling in het Fraterhuis aanwezig en zal na afloop vragen beantwoorden van het publiek. Ook haar man Freek de Jonge is die middag aanwezig. Hij zal een gedicht voordragen en een paar liedjes spelen, passend bij het karakter van de voorstelling.

Film Verlies niet de Moed

Hella de Jonge komt door de verhuizing van haar 88-jarige vader Eli Asser, met wie zij een moeizame relatie heeft, in het bezit van de nalatenschap van haar oud-tante Ro. Deze oud-tante is, samen met haar ouders, de enige overlevende in haar familie van de nazi-verschrikkingen. Een publiciteitsfoto uit 1885, met haar overgrootvader als deel van een komisch duo, spoort haar aan op ¬onderzoek te gaan naar haar familieverleden. Met behulp van foto’s en documenten, het zien van de registratie van een getuigenis van Hella’s moeder in het kader van het ‘Shoah Project’ van Steven Spielberg, het bezoeken van plaatsen met pijnlijke herinneringen, maar vooral door gesprekken, komen vader en dochter eindelijk nader tot elkaar. Een ontroerende film over een familiegeschiedenis getekend door de oorlog.

Kaarten kopen en reserveren via de website : www.filmtheaterfraterhuis.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button