Nieuws uit Zwolle

Laatste kan op bezoek Fraterhuis Academie

Laatste kans Fraterhuis Academie voor de zomer

Op zaterdagmiddag 25 april om 12.00 uur is de feestelijke afsluiting van de Fraterhuis Academie reeks voor de zomer van 2015. Filmmaster Constant Hoogenbosch is onze gids tijdens een informele tour door de wereld van de film. Een verrassende combinatie van gezelligheid, humor en wetenswaardigheden

Filmreis

In de filmreis bepalen de relaties tussen films, regisseurs, acteurs en actrices, componisten, stromingen en stijlen de route. De reis heeft een actueel begin- en eindpunt, waarbij het begin ook het einde is. Zo toeren we door levens, carrières, filmhistorie en bijzondere momenten vol verrassende wetenswaardigheden, en slaan we daarbij onverwachte zijwegen in. Constant Hoogenbosch studeerde Cultuur en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit. Vanuit het Filmpers- en Communicatiebureau Movie Machine is hij werkzaam als filmcriticus, en verzorgt hij onder andere lezingen, inleidingen en nabesprekingen bij films.

Fraterhuis Academie

  • De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.
  •  De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Informatie

  •  Zaterdag 25 april van 12.00-14.00 uur.
  •  Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden/studenten (15 euro regulier).

Gerelateerde artikelen

Back to top button