Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Frachtievoorzitter Arie Slob (CU) verlaat politiek en wordt directeur HCO in Zwolle

Fractiecvoorzitter Aries Slob van de Christen Unie gaat op 1 december de tweede kamer verlaten. Na ‘veertien jaar topsport’ kondigt de ChristenUnie-voorman, die in Zwolle Zuid woont, vandaag zijn vertrek uit de landelijke politiek aan in het Nederlands Dagblad. Een nieuwe functie heeft hij al. Hij volgt Bert de Vries op als directeur van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle.

Arie Slob (1961) was vanaf februari 2001 – met een korte onderbreking van mei t/m november 2002 – lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie-fractie. Sinds 28 april 2011 was hij fractievoorzitter. Vanaf maart 2007 tot en met juni 2010 was hij ook al fractievoorzitter, toen de ChristenUnie in die periode deel uitmaakte van de regeringscoalitie.

Als reden voor zijn vertrek geeft hij onder meer aan: ‘Ik wil gewoon weer eens iets in de kerk kunnen doen, verjaardagen vieren en op vakantie gaan zonder telkens te worden gestoord.’

Arie Slob is historicus en werkte als docent geschiedenis en maatschappijleer in het voortgezet onderwijs. Vanaf 1993 tot en met 2001 was hij lid van de Gemeenteraad van Zwolle. Daarnaast is hij voorzitter van de stichting Collectie Zwolle 1940-1945.

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren