EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ondernemers Zwolle eisen vrije koopzondagen van politiek

De ondernemers in Zwolle hebben zich verenigd voor de invoering van de vrije koopzondagen in Zwolle. Met een brief aan de gemeenteraad vragen ze om de koopzondag openstelling vrij te geven.

Het Collectief Vrij Ondernemen Zwolle (CVOZ): ‘Laat ondernemers zelf beslissen of en hoe ze deze ruimte opvullen. Geef ons de vrijheid en de ruimte!’

In het CVOZ zijn bijna alle grote winkelketens in Zwolle vertegenwoordig: IKEA, Ondernemers Centrum Zwolle (w.o. MediaMarkt, V&D, HEMA, Score, Chaisin, De Schoenenfabriek, Pistache, Rituals, Hunkemöller enz., daarin gesteund door Citycentrum Zwolle) GAMMA Zwolle Ondernemersclub Marslanden Zwolle (Tuinland) Woonboulevard Zwolle (met o.a. Kwantum en Leen Bakker) WC Stadshagen InRetail (brancheorganisatie in retail non-food)). Ook de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle onderschrijft het initiatief.

De ondernemers willen dat Zwolle de koopzondagen vrijgeeft om ondernemers gelijke kansen te bieden en om ondernemers de ruimte te geven daarin hun eigen keuzes te maken. ‘De maximaal twaalf koopzondagen van nu zijn niet meer van deze tijd! Geef de zondagsopenstelling ten spoedigste vrij en laat ondernemers zelf beslissen!’, aldus het CVOZ. Ze willen dat de ondernemer zelf mag beslissen of zijn winkel opengaat op zondag.

‘Waar het in feite om gaat is de vrijheid, de ruimte die wordt geboden om te ondernemen. Vrijheid is een groot goed. Het schrappen van het gemeentelijk verbod wil niet zeggen dat er een gemeentelijk gebod tot zondagsopening komt. Het wil alleen zeggen dat de gemeente er niet meer over gaat. Het is aan de ondernemers zelf om daarover te beslissen. Binnen die vrijheid beslissen ondernemers zelf, al dan niet gezamenlijk binnen hun winkelgebied’.

Met de brief willen de ondernemers een delegatie van de politiek uitnodigen om in gesprek te gaan om op korte termijn nieuw beleid af te spreken in de gemeenteraad.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button