Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Feestelijke opening Openluchtbad Zwolle

Zwolle – Het was een spetterend begin van het nieuwe zwemseizoen voor het Openluchtbad in Zwolle. Wethouder René de Heer van sport opende zaterdagochtend het bad voor de leden. Die konden voor het eerst dit jaar weer baantjes trekken. En ook het recreatiezwemmen voor de jeugd is sinds vandaag weer mogelijk in het bad in de Wipstrik.

“Mensen hebben er lang op gewacht. Ze zijn blij dat ze weer het water in mogen duiken. Er zijn voor sporten gelukkig weer veel mogelijkheden”, aldus de Heer tijdens zijn openingsspeech. Dat er veel animo was bleek wel uit de lange rij mensen die keurig op anderhalve meter ’s ochtends om 11 uur voor de ingang stonden te wachten.

Voor het zwembad een opsteker. Vorig jaar daalde het ledental enorm. Veel mensen durfden het niet aan om een abonnement te nemen vanwege corona. Dit seizoen begint dus een stuk positiever. Het bad heeft het doel van minimaal 4500 leden in de voorverkoop ruim gehaald. ‘De teller staat inmiddels op 4688 leden’, zo meldt het openluchtbad. ‘Wat prachtig dat er zoveel steun is, we gaan er ondanks de corona maatregelen met z’n allen een mooi seizoen van maken.’ Eerder deze maand haalde het bad ook nog 3.000 euro op. Ongeveer 50 Zwollenaren en Zwolse bedrijven sponsorden een emmertje water gesponsord om het Openluchtbad te ondersteunen.

De leden van het bad werden vandaag getrakteerd op veel sport- en spelactiviteiten georganiseerd door Sportservice Zwolle en zwemsportvereniging Swoll 1894. Het muzikale duo Henk & Mick hielden de swung er flink in.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button