Boekenmarkt XL in Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Academiehuis, Grote Kerk Grote Markt 18Zwolle,

16 t/m 24 oktober | Academiehuis

Van 16 tot en met 24 oktober 2021 staat het Academiehuis in het teken van een uitgebreide boekenmarkt. Tijdens de openingsuren van het gebouw is er altijd al de bekende boekenmarkt: nu zal de keuze meer dan verdubbeld zijn. Het Academiehuis is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot en met 17:00. Op de zondagen van de herfstvakantie, 17 en 24 oktober, is het Academiehuis ook geopend.

60 Variaties Voerman Kunstroute in Hattem

binnenstad Hattem Hattem, overijssel

16 oktober t/m 30 oktober | Binnenstad Hattem

Kom in de herfstvakantie naar Hattem en ontdek de kunstroute 60 variaties Voerman. Ervaar al lopend langs de etalages in de binnenstad de veelzijdige beleving van het IJssellandschap. Een mooie stadswandeling leidt u langs de winkelstraten, eeuwenoude monumenten, Voerman Stadsmuseum Hattem en pittoreske steegjes. De kunstroute is te bezichtigen van zaterdag 16 oktober t/m zaterdag 30 oktober in de binnenstad van Hattem.

Filmtheater Fraterhuis presenteert Cinekid Festival op locatie in Stadkamer

Stadkamer Centrum Zeven Alleetjes 1aZwolle,

18 t/m 24 oktober | Stadkamer Centrum

De 35ste editie van Cinekid Festival is voor het eerst echt overal. Met bijna veertig locaties door heel het land én online via Cinekid Play is het festival de hele herfstvakantie bij jou in de buurt, dus ook in Zwolle! Van 18 tot en met 24 oktober kijk je hier de mooiste films en series, ga je opontdekking in het MediaLab en steek je zelf  de handen uit de mouwen.

€5

Fraterhuis Academie in het teken van koninklijke mode

Fraterhuis Blijmarkt 25Zwolle,

Zaterdag 23 oktober | 11:00 tot 13:00 uur | Fraterhuis

Op zaterdag 23 oktober van 11.00 tot 13.00 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van koninklijke mode. Modejournalist Josine Droogendijk schrijft, blogt en vlogt bijna dagelijks over de mode die ten paleize wordt gedragen. Tijdens haar lezing neemt ze ons met woord en beeld mee naar de koninklijke kledingkasten.

Concert van Fluitiste Linda Speulman

Doopsgezinde kerk Zwolle Wolweverstraat 9Zwolle,

24 oktober 2021 | 15:00 uur | Doopsgezinde Kerk Zwolle

24 oktober 2021 vindt er een conert plaats in de Doopsgezinde kerk in Zwolle. Fluitiste Linda Speulman speelt samen met de strijkers van het Rietveld ensemble, Lis Perry (viool), Richard Wolfe (altviool), Matthias Naegele (cello) en Ella Kamerich (piano) de Mozart Fluitkwartetten en het vrijwel onbekende, jazzy kwartet van Dick Kattenburg.

€17,50

Symposium ‘Met wind meer ruimte voor natuur’

De Maathoeve – Heeten Witteveensweg 23 8111 RP, Heeten (OV)Heeten,

Donderdag 28 okt. | 12.00-17.00 | Heeten

Welke mogelijkheden zien Zwollenaren om de doelen vanuit het klimaatakkoord te behalen én de energietransitie in Overijssel succesvol aan te jagen? Nieuwe Energie Overijssel (NEO) denkt dat een Windbos hiervoor een uitgelezen kans biedt. Wie denkt met hen mee? Nieuwe Energie Overijssel houdt op 28 oktober hierover een symposium. Tijd: 12.00 tot 17.00, Locatie: De Maathoeve – Heeten

Open Avond UVON IJssel-Vecht met Adinda Keizer

MyOffice Zwartewaterallee 44-48Zwolle,

28 oktober | 17:30 uur | MyOffice

Businesscoach Adinda Keizer is 28 oktober te gast tijdens de jaarlijkse Open Avond van UVON IJssel-Vecht, het netwerk voor vrouwelijke ondernemers en leidinggevenden in de regio Zwolle. Gasten gaan met het thema 'Nieuwe Verbindingen' aan de slag in de Netwerkquiz en met het Bijenkorfspel.

€45

Cele Lezing 2021 met Herman Pleij

Theater de Spiegel Spinhuisplein 14Zwolle,

Donderdag 28 oktober | 20:00 uur | Theater de Spiegel

Op donderdag 28 oktober 2021 verzorgt de bekende TV-persoonlijkheid professor Herman Pleij de Cele Lezing 2021. Pleij houdt zich vooral bezig met de cultuurhistorische betekenis van literatuur, de ontwikkeling van een burgermoraal en van Nederlandse identiteiten in het algemeen. De lezing met als titel “Made in Zwolle: het moderne individu? Hoe ziel en handelsgeest elkaar vonden”, vindt plaats in Theater de Spiegel in Zwolle.

€17,50
Recurring

Het ouder & peuter zintuigen atelier

Atelier Tink Luttekeweg 1Zwolle,

In de maanden september en oktober houdt Atelier Tink, in samenwerking met woonzorgcentrum De Havezate ‘’het ouder & peuter zintuigen atelier’’. Waar 8 vrijdagen van 10.30-11.30 uur, jong en oud elkaar ontmoeten en samen kunnen ontdekken door middel van diverse materialen en activiteiten. En dit alles gebeurt bij Atelier Tink zelf op boerderij ‘de dijklandhoeve’ aan de luttekeweg.Voor iedereen een heerlijke plek om er even “uit” te zijn en in een inspirerende omgeving samen te komen.

€3,50

Nostalgisch kegelen

Zwols Kegelhuis Van Wevelinkhovenstraat 103Zwolle,

29 oktober 2021 | Zwolle

Op vrijdag 29 oktober, aanvang 19.30uur, is iedereen weer uitgenodigd op deze ouderwets gezellige kegelavond te komen kegelen in het Nationaal Kegelcentrum “Zwolsch Kegelhuis”, van Wevelinkhovenstraat 103 te Zwolle. Deze avond is voor kegelaars, maar ook voor hen die nog nooit gekegeld hebben! Dus kom op deze avond met uw kinderen, buren, kennissen, collega’s, etc. kennis maken met deze sport.

€5
Back to top button