Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten 2019Voorpagina

Een tentenkamp Achter de Broeren voor betaalbare woningen

Zwolle – Zaterdag kleuren de straten van de Zwolse binnenstad rood en verrijst er een tentenkamp Achter de Broeren. Jonge Socialisten en PvdA’ers voeren actie voor meer goede, betaalbare woningen in Overijssel. De actievoerders bouwen een tentenkamp ‘achter de Broeren’ om aandacht te vragen voor de woningnood in de provincie. Ze zamelen handtekeningen in voor meer betaalbare woningen. De actie is gericht aan het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten die volgens de Jonge Socialisten de afgelopen vier jaar te weinig heeft gedaan om te zorgen voor voldoende betaalbare woningen.

Meer bouwen in Overijssel

Starters maar ook senioren in de hele provincie Overijssel hebben moeite om een betaalbare woning te vinden. “En áls je die vindt betaal je vaak een vermogen aan energiekosten, door de slechte isolatie,” zegt Niels van der Hoorn. De 27-jarige Zwollenaar staat als nummer zeven op de lijst van de sociaaldemocraten. Hij wil dat betaalbare woningbouw hét onderwerp op de provinciale agenda wordt de komende vier jaar. “We moeten oplossingen zoeken voor de hele provincie. En allereerst moet er gewoon veel meer gebouwd worden. Op die manier willen we ervoor zorgen dat iedereen zeker kan zijn van een goede en betaalbare woning.”

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button