BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Drie Zwolse woningbouwprojecten krijgen rijksgeld

Zwolle – Aan drie Zwolse projecten is een Startbouwimpuls toegekend. Het gaat om twee projecten in De Tippe en het project Het Buyten in Wythmen. De startbouwimpuls is bedoeld om projecten die door moeilijke bouwomstandigheden dreigen te stagneren weer vlot te trekken.

“Het is ontzettend mooi en belangrijk dat we extra rijksgelden hebben gekregen om deze drie Zwolse projecten snel over de startdrempel te kunnen tillen. De woningbouwopgave vraagt om een brede gezamenlijke inspanning van zowel Rijksoverheid, gemeenten als marktpartijen”, aldus de verantwoordelijk wethouders. Als voorwaarde geldt onder andere: de start bouw moet uiterlijk in 2025 plaatsvinden waarna het project maximaal drie jaar heeft om de laatste woningen op te leveren.

Door veranderde omstandigheden – gestegen rente, gestegen bouwkosten en toegenomen bevolkingsgroei – wordt het steeds moeilijker om nieuwe woningen te bouwen. Daarom heeft minister De Jonge een aantal maatregelen genomen om de bouw niet stil te laten vallen, waaronder de Startbouwimpuls.

Meer weten? Lees hier het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button