Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Drie gemeentefunctionarissen fietsen voor 3FM Serious Request

Drie moedige gemeentefunctionarissen stapten vrijdagochtend op de racefiets voor 3FM Serious Request. De wielrenners konden een mooie cheque (€ 442,-) meenemen met sponsorgeld opgebracht door de Zwolse gemeenteambtenaren.

Rond kwart over 10 reden de drie geoefende racefietsers richting Kampen. Daar sloten ze zich aan bij de groep Friese wielrenners ‘FryslanFytstFoar3FM’ die in Heerenveen waren gestart.

Het was geen optimaal fietsweer, ’s ochtends veel regen en tegenwind. Maar rond de middag wist de groep toch Nunspeet te bereiken. Daar wachtte een lunch bij Shimano Benelux, bekend van de fietsonderdelen en accessoires.

Voor wethouder Jan Brink en Björn Fräser was dit het moment om de cheque voor het goede doel over te dragen. Fred Borchers gaat namens Zwolle  ‘All the way’ en zal op de eindbestemming de cheque dan ook overhandigen aan de organisatie van Serious Request.

Inzameling sponsorgeld kleding outlet

Vooraf is sponsorgeld ingezameld door dat medewerkers van de gemeente, in een eigen tijdelijke outlet, kleding konden inbrengen én kopen.

3FM Serious Request

3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen.

De drie DJ’s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

V.l.n.r. Jan Brink-Wethouder D66 Zwolle, Björn Fräser-Burgerlid D66 Zwolle en Fred Borchers, zelfstandig adviseur SZW voor de gemeente Zwolle.
V.l.n.r. Jan Brink-Wethouder D66 Zwolle, Björn Fräser-Burgerlid D66 Zwolle en Fred Borchers, zelfstandig adviseur SZW voor de gemeente Zwolle.
Overhandiging cheque voor 3FM Serious Request - € 421,- opgebracht door de medewerkers van de gemeente Zwolle.
Overhandiging cheque voor 3FM Serious Request – € 421,- opgebracht door de medewerkers van de gemeente Zwolle.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button