112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Inbreker uit Zwolle loopt na een jaar tegen de lamp

Hattem – De politie heeft onlangs een 25-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak aan De Waag in Hattem eind augustus 2013. De man is dankzij het destijds verrichte sporenonderzoek als verdachte in beeld gekomen.

De inbraak werd op zaterdagavond 31 augustus vorig jaar gepleegd. De dader was via een raam binnen gekomen. Het hele huis is doorzocht en de dader ging er vandoor met een hoeveelheid sieraden en wat contant geld. De politie kwam ter plaatse en heeft, zoals na vrijwel elke woninginbraak, uitgebreid sporenonderzoek verricht. Hierbij zijn sporen veilig gesteld waarmee de Zwollenaar onlangs als verdachte in beeld kwam. De man is aangehouden en verhoord. Hij ontkent de inbraak te hebben gepleegd maar het technische bewijs is overtuigend genoeg voor de politie om proces-verbaal tegen hem op te kunnen maken. De gestolen sieraden zijn vermoedelijk lang geleden doorverkocht. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Sporen naar de dader

Een woninginbraak heeft altijd een enorme impact. De politie en gemeenten doen er veel aan om het aantal inbraken terug te dringen. Het technische onderzoek na een inbraak is daar een voorbeeld van. Regelmatig lukt het de politie om daarmee daders op te sporen, soms dus ook na langere tijd.

Geef inbrekers geen kans, ook niet tijdens de feestdagen

Kerst en Oud & Nieuw vieren we vaak met familie, vrienden of kennissen. Veel mensen zijn dan van huis. Elk jaar ziet de politie dat dit populaire avonden voor inbrekers zijn om hun slag te slaan. U kunt zelf veel doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Bent u tijdens de feestdagen niet thuis? Sluit ramen en deuren goed af en zorg ervoor dat uw huis er bewoond uitziet. Laat bijvoorbeeld in en om het huis lampen branden en zet glazen op tafel. Ook kunt u uw buren vragen om uw huis extra in de gaten te houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button