Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwing SC Cambuur – PEC Zwolle

Zaterdagavond speelt PEC Zwolle de laatste (uit)wedstrijd van 2014 tegen SC Cambuur. Om 18.30 uur wordt in Leeuwarden afgetrapt tegen de Friese ploeg. Het is de tweede keer dat dit duel plaatsvindt in de Eredivisie. Vorig seizoen behaalden de Leeuwarders in februari een 3-1 overwinning op eigen bodem. Marcel Ritzmaier scoorde in de negende minuut de openingstreffer. Martijn Barto liet het leer vervolgens nog twee keer tegen het net belanden. Voor de Blauwvingers zette Mateusz Klich een doelpunt op zijn naam. In de enige andere ontmoeting in de Eredivisie, won PEC Zwolle in het eigen IJsseldelta satdion met 2-0 van SC Cambuur. Voor de Zwollenaren scoorden Guyon Fernandez en Rochdi Achenteh.

De ploeg van trainer Ron Jans wist tot nu toe maar liefst 29 punten binnen te slepen en siert daarmee de derde plaats op de eredivisieranglijst. De Friese tegenstander blijft met 23 punten niet ver achter en staat vier plaatsen lager. Het team van trainer Henk de Jong won drie van de acht thuisgespeelde wedstrijden. De laatste vier duels in eigen huis wisten de Leeuwarders de drie punten niet over de streep te trekken. De Friezen duelleerden voor het laatst thuis tegen NAC Breda. De Brabantse Erik Falkenburg zette het enige doelpunt van de wedstrijd op zijn naam en zorgde ervoor dat zijn ploeg met de winst naar huis kon.

Buiten het eigen IJsseldelta stadion kwamen de Blauwvingers drie keer tot winst tegen FC Dordrecht, Excelsior en Willem II. In Tilburg kopte Tomáš Necid de voorzet van debutant Max de Boom tussen de palen, waarmee de ploeg drie punten mee de bus in kon nemen. Binnen de selectie van PEC Zwolle zit één speler met een verleden bij SC Cambuur. Jody Lukoki speelde vorig seizoen op huurbasis bij de club uit Leeuwarden. Ook de Zwollenaren komen zaterdag wat oude bekenden tegen: zowel Etiënne Reijnen, Furdjel Narsingh, Erik Bakker als assistent-trainer Arne Slot hebben een verleden in de Hanzestad.

De scheidsrechter zaterdagavond is Martin van den Kerkhof. Jansen, Hoksbergen en Gerritsen assisteren hem daarbij. Ruim 260 supporters reizen mee naar Leeuwarden. Ben je er niet bij? Ook deze keer is het mogelijk het duel via Twitter te volgen. @peczwolle houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen. De wedstrijd wordt uiteraard ook door FOX Sports rechtstreeks uitgezonden.

Meest recente ontmoetingen
16 februari 2014 SC Cambuur – PEC Zwolle 3-1 (Eredivisie)
1 april 2012 SC Cambuur – FC Zwolle 3-0 (Jupiler League)
20 september 2011 SC Cambuur – FC Zwolle 0-1 (2 e ronde KNVB Beker)
19 mei 2011 SC Cambuur – FC Zwolle 2-1 (Play-offs promotie Eredivisie)
6 mei 2011 SC Cambuur – FC Zwolle 3-3 (Jupiler League)
5 maart 2010 SC Cambuur – FC Zwolle 3-0 (Jupiler League)
17 februari 2009 SC Cambuur – FC Zwolle 1-2 (Jupiler League)

 

Bron: Pec Zwolle en PEC TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button