Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Dominicanenklooster luidt de noodklok tegen klimaatverandering

Zwolle – Zaterdag 1 december zullen vele kerken, waaronder het Dominicanenklooster in Zwolle, de noodklok luiden om aandacht te vragen voor het opwarmen van de aarde. Om 11.58 zullen de klokken twee minuten lang te horen zijn in Zwolle.

Greenpeace

De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt en de oogsten mislukken. Als er niets verandert, zal klimaatverandering een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Gevaarlijke opwarming van de aarde kan nog worden voorkomen, maar het is de hoogste tijd om in actie te komen. De noodklok-actie is bedoeld voor alle kerken, moskeeën, gemeentehuizen, carillons en alle andere klokken luidende instellingen. De organisatie in Nederland is in handen van Greenpeace.

Vele kerken doen mee

Door het hele land Van de Sint-Janskerk in Maastricht tot de Westertoren in Amsterdam. Van het carillon in de Grote Kerk in Enschede tot de klokken van één van de oudste kerken van Drenthe in Anloo. Om twee minuten voor twaalf worden er op bijna 200 plekken in heel Nederland de klokken geluid. Behalve kerken doen ook gemeenten, beiaardiers en moskeeën mee. In elke provincie in Nederland wordt de noodklok geluid en zelfs buiten de landsgrenzen zijn de noodklokken te horen, zoals op carillons in Washington en Sint-Petersburg.

Aanmelden

Mensen die mee willen doen door lawaai te maken voor het klimaat kunnen zich nog aanmelden. Greenpeace ‘Noodklok actie’

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button