Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Doe mee met het Minecrafttoernooi 2023

Bouw gebouwen met een verhaal

Zwolle – Het logeeradres van Napoleon nabouwen, of het woonhuis van schildersfamilie ter Borch of toch liever een vroeger bankgebouw? Dat kan van 31 mei tot 26 juni tijdens het jaarlijkse Minecrafttoernooi dat wordt gehouden door Stadkamer, erfgoed van de gemeente Zwolle en ondersteund door ANNO Stadsmuseum Zwolle.

Dit jaar is het thema het bouwen van gebouwen in Zwolle met een bijzonder verhaal. De winnaars mogen hun gebouw tijdens Open Monumentendag op 9 september presenteren! Ben jij een Minecraftspeler tussen de 6 en 15 jaar? Meld je dan aan voor het toernooi Ć©n de aftrap op 31 mei om 15.30 uur in Stadkamer Centrum via stadkamer.nl/minecrafttoernooi.

Keuze

Voor het Minecrafttoernooi is een keuze gemaakt van 6 gebouwen die een bijzonder verhaal vertellen. Je kunt in Minecraft verschillende gebouwen maken zoals Kamperstraat 22, waar Napoleon ooit overnacht heeft. Of Rodetorenplein 15, het Hopmanshuis waar ooit een handelsonderneming zat. Ook de beroemde Statenzaal aan de Diezerstraat, vroeger provinciehuis, doet mee.

Een jury beslist wat het beste, mooiste of leukste nagebouwde gebouw is. Er zijn twee leeftijdscategorieƫn: van 6 t/m 10 jaar en van 11 t/m 15 jaar. De winnaars mogen hun gebouw op zaterdag 9 september tijdens Open Monumentendag presenteren in virtual reality!

Inschrijven

De start van het toernooi is op woensdag 31 mei om 15.30 uur in Stadkamer Centrum. Tijdens deze bijeenkomst is er informatie over het toernooi en de gebouwen. Je kunt je tijdens de aftrap ook inschrijven voor een bijeenkomst bij Stadsmuseum ANNO op 1 juni waar je meer achtergrondinformatie uit het archief van de Collectie Overijssel kunt bekijken over de gebouwen, zoals bouwtekeningen, schilderijen en fotoā€™s. En je kunt je inschrijven voor de LAN-party bij Stadkamer op 8 juni.

Om mee te doen aan het Minecrafttoernooi Ć©n aanwezig te zijn bij de aftrap op 31 mei, schrijf je je in via stadkamer.nl/minecrafttoernooi.

Gerelateerde artikelen

Back to top button