KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapPolitiek & Opinie

Deelname Zwolle aan project Rijke Schooldag

Zwolle – De gemeente Zwolle gaat de komende tijd een extra impuls geven aan een stimulerende omgeving voor leerlingen, met name in de Aa-landen, Holtenbroek en Diezerpoort. Dat blijkt uit een nota die wethouder Michiel van Willigen stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

In het landelijke programma School en Omgeving, staat de Rijke Schooldag voor extra activiteiten zoals sport, cultuur en huiswerkbegeleiding. Het dient om alle leerlingen gelijke kansen te geven. De subsidieregeling hiervoor is gericht op starters, voorlopers en doorgroeiers. In Zwolle zijn dit bovengenoemde wijken. De voorlopers doen actief mee aan kennisopbouw en -deling, en werken mee aan een structurele opzet van de Rijke Schooldag. Daarnaast is er een groep ‘doorgroeiers’. Zij zijn goed op weg een programma neer te zetten, maar
kunnen zich nog niet als voorloper classificeren. Tot slot is er nog een groep ‘starters’: dit zijn gebieden
met de ambitie om een rijke schooldag met een lokale coalitie te realiseren.

De Zwolse wijken zijn uitgekozen omdat er een minimum aantal leerlingen is, het welvaartspercentage in de wijk laag is, het risico op leerachterstanden hoog en er al extra aanbod is van sport, cultuur en/of oriëntatie op jezelf en op de wereld, welke men graag wil uitbreiden. Ook welzijnsorganisaties en de gemeente zijn onderdeel van het plan.

 

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button