Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

CDA Zwolle wil Joan Cele onderwijsconferentie

Zwolle – Dinsdag 9 mei is de 600 ste sterfdag van Joan Cele, een sleutelfiguur van de Moderne Devotie, kerkmusicus en onderwijsvernieuwer in de stad Zwolle. Volgens het CDA is dit de kans voor de stad Zwolle om nog eens extra in de picture te komen staan bij het publiek. De partij denkt aan een onderwijsconferentie die de naam Cele draagt.

Rector Celes invloed was van een dusdanig niveau, dat studenten van ver over de landsgrenzen de weg naar zijn school in Zwolle vonden. Bovendien nam Cele het initiatief voor de eerste openbare bibliotheek in Zwolle.

Johan Celeplein
Johan Celeplein

Het feit dat deze Zwollenaar zo’n belangrijke rol heeft gespeeld als pedagoog en leraar zou naar de mening van het CDA een prima aanleiding kunnen zijn om in dit bijzondere jaar een onderwijsconferentie te organiseren die de naam van Cele draagt.

Te denken valt bij voorbeeld aan een symposium over de ervaringen met het recent geïntroduceerde passend onderwijs, maar ook andere onderwijsonderwerpen lenen zich voor discussie en verdieping.

De partij vraagt dan ook het College van B & W om vanuit de gemeente hier aandacht aan te besteden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button