SportVV Berkum

Yakob van HHC naar Berkum

Zwolle – Hoeseb Yakob speelt in het nieuwe seizoen 2017-2018 voor VV Berkum, dat afgelopen weekend kampioen werd in de 1e Klasse D en dus promoveert naar de hoofdklasse. De 21-jarige middenvelder maakte de laatste drie seizoenen deel uit van de selectie van tweededivisionist HHC Hardenberg.

Yakob speelde voor zijn overgang naar HHC bij tweedeklasser PH Almelo. Bij de Hardenbergse club voetbalde hij de eerste twee jaar mee als stagiair maar hij verdiende in het seizoen 2016-2017 zijn eerste contract. Hij kwam diverse keren uit voor de hoofdmacht van HHC, maar sinds zijn aankondiging dat hij op zou stappen speelt hij daar in het tweede elftal.

Yakobs komst naar Berkum houdt ook verband met het feit dat hij gaat verhuizen van Almelo naar Zwolle, waar hij sportkunde gaat studeren aan Hogeschool Windesheim. “Zo valt alles mooi op zijn plaats, ik heb er een goed gevoel over. Berkum is een mooie club en ze zijn net gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dat is een mooi niveau om mezelf te bewijzen,” laat hij weten.

Eerder werd al bekend dat Berkum zijn hoofdselectie voor het komende seizoen heeft versterkt met Björn Bakker (23), die nu nog uitkomt voor zondaghoofdklasser MSC uit Meppel. Begin dit jaar tekende het grootste deel van de huidige hoofdmacht van Berkum bij voor de nieuwe jaargang. Van de huidige Berkum-selectie vertrekt middenvelder Mehran Ali Pour Asli naar MSC en keeper Bjarn Onderstal gaat naar WHC in Wezep.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button