KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

CDA Zwolle wil dynamische evenementenvergunning om branche te helpen

Zwolle – Er moet een dynamische evenementenvergunning komen waarmee de evenementenbranche in deze coronatijd beter uit de voeten kan. Dat vindt het de CDA fractie in Zwolle. Daarom vraagt ze het college de mogelijkheden hiervan te onderzoeken.

Op dit moment moeten  organisaties vergunningen lang van te voren aanvragen en zijn ze maar een korte periode geldig. Dat maakt het tijdens corona extra moeilijk om evenementen te organiseren die wellicht in de zomerperiode wel weer zouden kunnen.

Red Alert

De evenementenbranche ligt al bijna een jaar stil . Op 11 augustus vorig jaar deed de branche al een noodoproep. Met de Red  Alert actie, waarbij gebouwen rood aangelicht werden, vroeg de evenementenbranche aandacht voor de moeilijke situatie waarin ze verkeren.

Dynamische evenementenvergunning

Reden voor het CDA om vragen te stellen aan het college voor een flexibele oplossing om de branche te helpen.  Een nieuwe manier om meer mogelijkheden te scheppen voor de evenementenbranche lijkt het CDA een dynamische evenementenvergunning. Dat houdt in dat de ondernemer uit de evenementenbranche van tevoren een vergunning kan aanvragen voor een evenement. En dat deze kan ingaan op het moment dat er groen licht gegeven wordt vanuit Den Haag voor evenementen in het algemeen.

Daarnaast zou de vergunning ruimte moeten bieden aan verschillende, door de aanvrager beschreven scenario’s voor het evenement, zodat de organisator kan schakelen binnen de afgegeven vergunning mocht men de corona-maatregelen versoepelen dan wel aanscherpen.

Het college moet binnen vier weken antwoord geven op de gestelde vragen.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button