Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

CDA Zwolle stelt kandidatenlijst vast

Zwolle – De leden van het CDA Zwolle hebben donderdagavond de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart vastgesteld. Eerder koos het CDA al voor Jan Nabers als lijsttrekker. De top drie wordt aangevuld door Laura van de Giessen en Maxim van der Veen.

Laura van de Giessen (26) is fractiemedewerker bij CDA Zwolle en werkt daarnaast als communicatieadviseur voor diverse ziekenhuizen. De afgelopen vier jaar heeft ze zich al in de Groningse gemeenteraad ingezet voor het CDA. Laura wil zich in het bijzonder inzetten voor alle Zwollenaren die zorg nodig hebben of te maken hebben met armoede, schulden of eenzaamheid. Nummer 3 Maxim van der Veen (29) woont in Stadshagen en is al jaren ondernemer in de cultuurbranche. Hij is als DJ Maximilian een bekend gezicht onder de Zwolse jongeren. Als nieuwkomer in de politiek staat hij te popelen om aan de slag te gaan in de Zwolse gemeenteraad.

De vierde plaats wordt ingenomen door Alida Renkema. Alida is momenteel wethouder in Oldenzaal en was al eerder raadslid voor het CDA in Zwolle. Alida brengt veel ervaring mee en staat klaar om hier in Zwolle aan de slag te gaan. De top 5 wordt afgesloten door Arie Schaap, woonachtig in Stadshagen. Arie voelt zich betrokken als Zwollenaar en kijkt er naar uit om met Zwollenaren in gesprek te gaan over wat er onder hen leeft.

Voorzitter van het bestuur Harma Scholtens: ‘We zijn trots op onze kandidatenlijst! Er staan gekwalificeerde mensen op: jong en oud, mannen en vrouwen, nieuwkomers en mensen met ervaring in de politiek. Belangrijk is het enthousiasme dat we merken bij iedereen om er samen iets moois van te maken.’

De volledige lijst ziet er als volgt uit:

 1. Jan Nabers
 2. Laura van de Giessen
 3. Maxim van der Veen
 4. Alida Renkema
 5. Arie Schaap
 6. Nicolet Hoorn
 7. Dominic Suurling
 8. Paul de Witte
 9. Inge Maartje Pieneman
 10. Hannah Borkhuis
 11. Arjan Spaans
 12. Liesbeth van Es
 13. Lisanne Stoel
 14. Bram van Beekhuizen
 15. Anneloes Krone
 16. Martijnijn Reinders
 17. Pieneke van Pijkeren-Koops
 18. Job Eijsink
 19. Maarten Werksma
 20. Rianne van der Veen-Kruizinga
 21. Fenny Helfferich
 22. Doree Colenbrander
 23. Martijn van der Veen
 24. Henk Slabbekoorn
 25. Geert van Ittersum
 26. Harma Scholtens
 27. Jan Duenk
 28. Roland Kortenhorst
 29. Tjeerd Kingma
 30. Jan van Iersel
 31. Elise van Ittersum
 32. Bert Smit
 33. Henri Hofsteenge
 34. Jan Hofstede
 35. Jan-Willem Bosselaar

Gerelateerde artikelen

Back to top button