SportVoetbal

Berkum wil naar top bij Be Quick ‘28

Zwolle – Berkum speelt zaterdag de resterende 25 minuten van de vorige maand, bij een stand van 3-1, voortijdig gestaakte Zwolse stadsderby tegen Be Quick ’28 en kan dan een flinke stap zetten naar de topposities in de 1e Klasse D. Hoewel het officieel een thuiswedstrijd van Berkum is bepaalde de KNVB eerder dat het restant op het terrein van buurman Be Quick moet worden afgewerkt.
Berkum droogde afgelopen zaterdag koploper Go-Ahead Kampen met liefst 7-0 af en kreeg daarmee weer zicht op de hoofdprijs in de 1e Klasse D. “We hebben het weer spannend gemaakt,” liet Berkum-trainer Willem Brouwer na afloop weten.

Geen onderschatting

Toch onderschat zijn ploeg de klus tegen Be Quick, ondanks de eerder genomen voorspong, zeker niet. “We zijn zo gefocust dat we weer om het kampioenschap meedoen dat we er absoluut op gebrand zijn om die lijn door te trekken,” verzekert Berkum-spits Chris van der Meulen. “We zullen na de opsteker van vorige week zeker proberen om er tegen Be Quick nog weer een paar goals bij te maken.”
Vorige maand was Berkum in het eerste deel van de wedstrijd tegen Be Quick heer en meester. Chris van der Meulen scoorde twee keer en William Potkamp zorgde voor de derde Berkum-treffer, maar nog vóór rust strafte Be Quick een dekkingsfout af en zette Sander Aarten de tussenstand op 3-1. In de tweede helft leek Berkum voor de vierde keer te hebben gescoord maar toen dat niet werd gehonoreerd ontstond er onrust langs de lijn en werd het duel na zo’n 65 minuten helaas gestaakt.

Plaats gezakt ondanks remise

Be Quick ’28 speelde vorige week gelijk bij KHC, waar het in de tweede helft op 0-1 kwam door een doelpunt van Bas Buimer. Vlak voor tijd kwam KHC echter alsnog langszij uit een vrije trap, zodat er voor Be Quick niet meer dan een puntje in zat. Daar schoot de ploeg van trainer Arnie Pot bar weinig mee op en omdat concurrent Sparta Enschede won zakte Be Quick zelfs een plaatsje naar een 12e plek op de ranglijst. Aan het eind van de rit betekent die positie dat er in de nacompetitie moet worden gestreden voor lijfsbehoud, maar ook directe degradatie is nog mogelijk. Aan de andere kant bedraagt de achterstand op de ‘veilige’ 10e plaats maar drie punten, zodat Be Quick in de komende duels alles zal geven om dat in te lopen.

Berkum is door de monsteroverwinning van afgelopen zaterdag dichter naar de top van de 1e Klasse D gekropen. Als de ploeg van coach Willem Brouwer er in slaagt om de eerder genomen voorsprong tegen Be Quick vast te houden is de achterstand op de koplopers Nunspeet en Go-Ahead geslonken tot slechts twee puntjes.
Het restant van de wedstrijd Berkum-Be Quick ’28, dat dus op het sportpark van Be Quick zal worden gespeeld, staat onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen. De arbiter uit Barneveld, die ook floot bij het voortijdig afgebroken eerste deel van dit duel, zal zaterdag om 14.30 uur af laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button