KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum voor titanenklus naar koploper Urk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Urk, de koploper van de Hoofdklasse B. Die ploeg is normaliter in eigen huis al zeer moeilijk te verslaan maar nu het kampioenschap lonkt voor de Urkers zal Berkum ongetwijfeld het vuur aan de schenen worden gelegd.

“Urk voetbalt altijd volle bak, maar als wij zo spelen als de laatste weken zijn we zeker niet kansloos,” verwacht Berkum-keeper Huib Veurink. “Het zal een fysieke wedstrijd worden en daar moeten wij slim spel tegenover stellen. We hebben er veel zin, het wordt een mooie wedstrijd met veel sfeer.”

Steken laten vallen

Urk draait al het hele seizoen bovenin mee maar het team van trainer Gert Jan Karsten heeft, met nog twee duels voor de boeg, nog steeds maar twee punten voorsprong op de achtervolgers Genemuiden en Volendam. Het werd echt spannend toen Urk enkele weken geleden onverwachts steken liet vallen. Eerst werd er met 2-2 gelijk gespeeld bij laagvlieger NSC Nijkerk en een week later volgde een daverende verrassing toen Urk op eigen terrein met 0-3 onderuit ging tegen Eemdijk. Dat was nota bene de eerste thuisnederlaag die de Urkers dit seizoen om de oren kregen!

Afgelopen dinsdag haalde de ploeg van het voormalige eiland de winst wél weer binnen door ONS Sneek met 0-2 te verslaan. Dat ging niet zo simpel als vooraf misschien werd verwacht. Urk kwam via Klaas Romkes al snel op voorsprong maar ONS bood goed weerwerk en de sterke Urk-keeper Richard Strijker had handenvol werk om de counterende Friezen van scoren af te houden. Na rust zette Urk de  thuisclub onder zware druk maar ook ONS bleef gevaarlijk. Pas in de blessuretijd maakte ‘supersub’ Jelle de Boer een eind aan de spanning door de 0-2 te maken.

Opleving

Berkum presteerde deze competitie lange tijd onder de verwachtingen, maar liet in de derde periode een behoorlijke opleving zien. Daar zat half mei nog wel een ‘dipje’ tussenin toen de ploeg van trainer Arno Hoekstra op eigen terrein ongelukkig met 1-2 onderuit ging tegen Volendam, maar afgelopen dinsdag volgde herstel. Berkum won toen met 0-3 bij degradant NSC Nijkerk en dat betekende dat de Zwollenaren voldoende afstand hebben genomen van de nacompetitiezone. In Nijkerk kwam Berkum kort na rust op voorsprong door captain Marc van der Meulen. Vlak daarna scoorde Martijn Brakke met een fraaie kopbal de 0-2 en toen de druk er bij Berkum af was domineerden de bezoekers. Vlak voor het slot bracht invaller Boy Boeloerditi de 0-3 op het scorebord, waarmee Berkum belangrijke punten pakte.

Berkum, dat in november in eigen huis verdienstelijk met 1-1 gelijkspeelde tegen Urk, staat inmiddels op een veilige negende plaats en heeft zelfs nog een kans op de derde periodetitel. Tegenstander Urk houdt met een overwinning tegen Berkum de kampioenskansen in eigen hand en zal dus alles in de strijd gooien, gesteund door een thuispubliek dat zo mogelijk nog fanatieker zal zijn dan anders.

De wedstrijd Urk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Richard Groenewegen uit Delfzijl, die op Sportpark De Vormt aan de Vormtweg 7D in Urk om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren