SportVoetbal

Berkum voor laatste kans naar WHC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in de laatste ‘reguliere’ competitiewedstrijd van dit seizoen bij WHC in Wezep en heeft daar nog een kansje, al is dat niet meer dan theoretisch, op de titel in de 1e Klasse D. De Zwollenaren zijn daarbij wél volledig afhankelijk van de resultaten van liefst drie concurrenten.

We doen nog een beetje mee,” concludeerde Berkum-spits Chris van der Meulen vorige week na de gewonnen wedstrijd tegen stadgenoot WVF. Zijn trainer Willem Brouwer verwacht echter niet dat de concurrentie steken laat vallen. “Ik geloof niet dat én Go-Ahead én Nunspeet niet zullen winnen. Maar we geven nooit op en we willen natuurlijk óók winnen bij WHC.”

Weggezakt

WHC begon dit seizoen, na de degradatie uit de hoofdklasse, redelijk maar zakte gaandeweg steeds verder weg. De ploeg van coach André Blom won begin april voor het laatst en verloor daarna vier keer achter elkaar, waardoor de Wezepers nu op een 10e plaats staan in 1D. In theorie heeft WHC nog één puntje nodig om de nacompetitie, en de kans op een tweede degradatie op rij, te ontlopen. Normaliter is WHC echter veilig omdat de voorsprong op naaste belager Be Quick ’28 drie punten bedraagt en de Wezepers qua doelsaldo een marge van zeven goals hebben.

Vorige week had WHC zich al veilig kunnen stellen bij laagvlieger Enter Vooruit maar daar ging het, opnieuw, helemaal mis. Vlak voor rust kwam het door blessures en schorsingen gehandicapte WHC op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt van Robert van Schie maar direct daarna maakte Remco Beumer gelijk. Het leek lang op een remise uit te draaien maar kort voor het eindsignaal moest verdediger Taco Reijnen met een rode kaart van het veld en viel uit de toegekende vrije trap de 2-1. In de slotminuut maakte Enter Vooruit zelfs nog 3-1 en dat betekende de eerste thuiswinst van de Tukkers in dit seizoen. “We vechten tegen onszelf,” verzuchtte WHC-trainer Blom na afloop en de WHC-site had het zelfs over een “wanprestatie”.

Kater na thuiswedstrijd

Berkum won vorige week in een zeer matig duel met 2-0 van het al gedegradeerde WVF, maar had veel moeite om door de zwaar verdedigende stellingen van de stadgenoot te komen. Om het bij WHC beter te doen, en dus de laatste titelkansen in leven te houden, zullen de Zwollenaren het nu dus anders moeten aanpakken. Daarbij is de thuiswedstrijd tegen WHC van eerder dit seizoen misschien een extra motivatie. Ondanks een treinlading aan kansen kwam Berkum toen niet verder dan een goal van Johnsen Bacuna en vijf minuten voor tijd kwam WHC zelfs nog langszij toen Özhan Kardag raak schoot. Die 1-1 voelde volgens Berkum-coach Brouwer aan als “een heel dikke nederlaag” en de kater bij de Zwollenaren was groot.

De wedstrijd WHC-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Pieter van der Pol, die op Sportpark Mulderssingel aan de Hoeloosweg in Wezep om 15.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button