SportVoetbal

Berkum ontvangt Vroomshoopse Boys

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen middenmoter Vroomshoopse Boys en moet dan de net verkregen aansluiting bij de top in de 1e Klasse D vasthouden. De thuisclub staat nu derde met een achterstand van slechts twee punten op de koplopers, maar treft een tegenstander die nog niet helemaal veilig is.
“Het wordt de komende weken een eentonig verhaal: we zullen moeten winnen, meer smaken hebben we niet,” weet Berkum-trainer Willem Brouwer. “We zullen het ook nu zeker niet cadeau krijgen, want Vroomshoopse Boys kan nog zakken naar de nacompetitieplaatsen en daar wil je écht niet terecht komen.”

Wisselvallig

Vroomshoopse Boys is bezig met een wat wisselvallig seizoen. De ploeg van trainer Erick van Zutphen startte redelijk, viel daarna terug en herstelde zich daarna weer wat. Op een 9e plaats zijn de Tukkers nu veilig voor directe degradatie, maar de afstand tot de plaatsen die veroordelen tot nacompetitie bedraagt maar vier punten.

Vroomshoopse Boys kreeg begin deze maand met 7-3 om de oren bij titelkandidaat Nunspeet maar herstelde zich daarna knap door met 2-1 te winnen van WHC. Al na 16 minuten zorgde de meegekomen centrale verdediger Lars Scholten voor 1-0 en toen Ernst-Jan Heideman een kwartier voor het einde de 2-0 binnen schoot was de zaak eigenlijk beslist. De Wezeper tegentreffer in de voorlaatste minuut bracht de winst niet meer in gevaar, maar vervelender voor Vroomshoopse Boys was dat clubtopscorer Thomas Smedema vlak daarna tegen een directe rode kaart op liep.

Eerder dit seizoen won Berkum in Vroomshoop met 0-2 in een wedstrijd waarin beide teams lange tijd weinig echte kansen creëerden. Een kwartier voor het slot scoorde Ruud Wellenberg echter alsnog voor de Zwollenaren en daarna maakte Chris van der Meulen, ruim in blessuretijd, de tweede Berkum-goal.

Winst in restant derby

Twee weken geleden verraste Berkum door koploper Go-Ahead Kampen met 7-0 af te rossen maar afgelopen zaterdag ging het minder van een leien dakje. Berkum won in het restant van de eerder gestaakte Zwolse derby tegen Be Quick ’28 uiteindelijk met 3-2, maar zo dominant als in het eerste deel van die wedstrijd was de ploeg van trainer Brouwer nu lang niet. Met een straffe wind in de rug trok Be Quick massaal ten aanval maar Berkum, dat na de eerste 65 minuten met 3-1 aan de leiding ging, stond niet meer dan één tegengoal toe en gaf verder helemaal niets meer weg.

Door dat resultaat schoof Berkum een plaatsje op naar de derde plek in 1D en met nog vier duels te gaan is er daar nog van alles mogelijk. Datzelfde geldt voor de ruim bemeten middenmoot waar ook Vroomshoopse Boys vol aan de bak moet om de nacompetitie te ontlopen. De wedstrijd Berkum-Vroomshoopse Boys wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Dick Beldman uit Holten, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button