Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum naar sterk Genemuiden

Zwolle – Berkum gaat zaterdag proberen de matige prestatie van vorige week weg te poetsen maar moet daarvoor naar streekgenoot SC Genemuiden. De tegenstander is dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen en beschikt over een sterke selectie. “Genemuiden heeft vooral op het middenveld en voorin veel individuele kwaliteit,” weet Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Het is dus een mooie uitdaging om daar te winnen. We hebben daar altijd leuke wedstrijden gespeeld, maar het zal nu bij ons wél beter moeten staan dan afgelopen zaterdag.”

Subtop

Genemuiden doet het dit seizoen prima in de Hoofdklasse B. Op de eerste duels na,
toen onder meer met 1-0 werd verloren bij Berkum, draait de ploeg van trainer René
van der Weij al maanden mee in de subtop. De Genemuidenaren staan nu vijfde,
maar de achterstand op nummer drie ACV bedraagt maar één puntje en ook de
marge van zes punten ten opzichte van koploper Eemdijk is zeker overbrugbaar.
Bovendien versterkte Genemuiden zich in de winterstop met de sterke aanvaller
Rens van Benthem, die overkwam van HHC Hardenberg, en de club blijkt ook weer
een talentvolle lichting aanstormende jeugdspelers in huis te hebben.
In de eerste wedstrijd na de winterstop won Genemuiden vorige week vrij simpel met
0-2 bij Purmersteijn. Daar stond het al snel 0-1 toen de altijd gevaarlijke Omar Kavak
onderuit werd geschoffeld in het strafschopgebied en hij zelf de toegekende penalty
benutte. Hoewel de bezoekers daarna dominant bleven en kansen kregen bleef het
lang bij die krappe voorsprong, maar in de slotfase sloeg Genemuiden weer toe. De
18-jarige A-junior Brian Snijder maakte 20 minuten voor tijd zijn debuut en bekroonde
dat enkele minuten voor het eindsignaal met een fraai doelpunt: 0-2.

Onderuit

Berkum is heel wat minder tevreden over de hervatting van de competitie want het
team van trainer Arno Hoekstra ging vorige week in eigen huis pijnlijk met 1-3
onderuit tegen koploper Eemdijk. De Zwollenaren speelden een belabberde eerste
helft en kwamen binnen 25 minuten met 0-3 achter, waarbij de defensie van de
thuisclub zeker geen goede indruk maakte. Na rust stond het beter bij Berkum, maar
het duurde lang voordat dat resultaat opleverde: met nog zo’n 20 minuten op de klok
schoot Jasper van der Stouw uit een vrije trap de 1-3 binnen. Toen Eemdijk in het
laatste kwartier, na een dubbele gele kaart, met 10 man verder moest nam de druk
van Berkum verder toe maar de thuisclub slaagde er niet meer nog in een bres in de
Eemdijkse defensie te slaan. De formatie van trainer Hoekstra bleef daardoor op de