Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum naar geplaagd DETO

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij DETO Twenterand, een ploeg die stroef is gestart in de 1e Klasse D. De selectie van de Tukkers werd de laatste weken geplaagd door ziekte en de nodige blessures en verloor de laatste drie duels op rij.

“DETO heeft altijd een goed voetballende ploeg gehad en er zit ook nu nog veel kwaliteit in. Ze zijn dit jaar alleen moeilijk gestart, dus wij hopen dat wij dat in ieder geval nog met een week kunnen verlengen,” blikt Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna vooruit.

Afstraffing

DETO Twenterand trakteerde Berkum vorig jaar in Zwolle op een 1-5 afstraffing, maar tegen het einde van het seizoen was Berkum bij DETO met 0-2 de sterkste. Mede daardoor eindigden de Tukkers op een zesde plek in 1D en waren de verwachtingen voor de nieuwe jaargang hoog gespannen. Onder de nieuwe trainer Walter Weghorst was het begin uitstekend met een 1-6 winst bij De Esch, maar vervolgens werd verloren van WHC, FC Zutphen en streekgenoot SVZW.

In die laatste wedstrijd ontbraken maar liefst vijf DETO-spelers door blessures en bij degenen die wél in actie kwamen was niet iedereen topfit. Desondanks hield DETO lang stand tegen de koploper, want tot een kwartier voor het slot bleef het 0-0. Na een corner kwam SVZW toch op 0-1 en toen DETO vervolgens de aansluiting probeerde door te drukken viel de tweede tegentreffer uit een afstandsschot. Door dat zure verlies bivakkeert DETO nu op een tegenvallende 11e plaats.

Uitstekend

Berkum had in de nieuwe competitie een droomstart met vier overwinningen in evenveel duels. Vooral in de laatste twee wedstrijden tegen DUNO en Go-Ahead Kampen liet de ploeg van trainer Arno Hoekstra uitstekend voetbal zien. In Kampen bleef het vorige week vóór rust nog bij 0-1 door een goal van Chris van der Meulen, maar in de tweede helft lieten de Zwollenaren de tegenstander alle hoeken van het eigen veld zien. Invaller Ricardo Kuijer zorgde al snel na de hervatting voor 0-2 en daarna scoorde Mehran Ali Pour Asli met een fraaie uithaal de 0-3. In het laatste kwartier maakten Bacuna en, opnieuw, Chris van der Meulen er zelfs nog 0-5 van, waarmee ze hun ploeg naar een gedeelde koppositie in 1D schoten.

Dat mag er echter niet voor zorgen dat de Zwollenaren naast hun schoenen gaan lopen, en daar is men zich ook van bewust. “In de vorm die wij nu hebben moeten we bij DETO de punten kunnen pakken en onze goede serie doorzetten. Maar wij moeten oppassen, want er lopen goede voetballers met veel ervaring rond. We kunnen ons in ieder geval opmaken voor een leuke wedstrijd,” verwacht Bacuna.

De wedstrijd DETO Twenterand-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Carim Mesbah uit Groningen, die op Sportpark Het Midden aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen om 14.45 uur af zal laten trappen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button