Nieuws uit Zwolle

Belangrijke stap in de nieuwe Zwartewaterallee Zwolle

Zwolle – Aannemer Van Wijnen gaat ongeveer 300 appartementen bouwen aan de Zwartewaterallee. Daarvoor heeft zij nu de grond gekocht.

Ter hoogte van de Zwartewaterallee 44 staan nu twee kantoorgebouwen van EY en MyOffice. Naast deze gebouwen ontwikkelen en realiseren ze ongeveer driehonderd koop- en huurappartementen. Deze staan dan verspreid over verschillende woongebouwen. ‘Ons doel is om hier zoveel mogelijk kant-en-klare appartementen te realiseren van ons innovatieve woonproduct Fijn Wonen. Het zijn appartementen die betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig zijn, op locatie worden samengesteld en hierdoor een korte bouwtijd hebben. Dit sluit aan bij onze ambitie om hier circulair en energieneutraal te bouwen,’ vertelt Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost.

Zwartewaterkwartier in de toekomst

Het nieuwbouwproject Zwartewaterkwartier ontwikkelt Van Wijnen zorgvuldig met oog voor mobiliteit en biodiversiteit. Zo is het streven dat bewoners hier gebruik gaan maken van deelauto’s en elektrische fietsen. Daarnaast komen er onder enkele appartementengebouwen parkeergarages. De openbare ruimtes rondom de gebouwen krijgen een groen karakter. Het naastgelegen parkeerterrein gaat men herinrichten met een zogeheten groene loper met wandelroutes en er komen nieuwe bomen en planten. Met deze ambities draagt Van Wijnen bij aan de biodiversiteit en een prettige leefomgeving voor mens en dier.

Diverse appartementen

De appartementen van De Zwartewaterkwartier komen in verschillende groottes en prijsklassen. Met dit diverse aanbod aan huur- en koopappartementen wordt het voor veel doelgroepen mogelijk om op deze ideale locatie te wonen. Hier woont men namelijk dicht bij voorzieningen en uitvalswegen en op vijf fietsminuten van het centrum van Zwolle.

Eerste stap voor de Zwartewaterallee

Met de contractondertekening voor de Zwartewaterkwartier zet Van Wijnen de eerste stap in de totale gebiedsvisie van de Zwartewaterallee. In deze visie slaan ze samen met andere ontwikkelaars, vastgoedorganisaties en woningcorporaties uit Zwolle de handen ineen om dit gebied te herontwikkelen. Deze unieke samenwerking staat ook wel bekend als ‘De Zwolse aanpak’ en zorgt nu al voor een versnelling in het ontwikkelingstraject. Op die manier leveren zij een bijdrage aan de woningbouwopgave in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren