Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Handenwassen bij Zwolse Horeca via ’20 seconden’ teksten

Zwolle – Een tekst van 20 seconden op de spiegel van de Zwolse horecatoiletten; dat moet helpen om mensen goed de handen te laten wassen in de strijd tegen corona. .Heb je de tekst helemaal gelezen? Dan ben je 20 seconden verder en kun je de kraan dichtdraaien. Een mooi project van ondermeer creatieve vakschool het Cibap met de Zwolse horeca en veel culturele ondernemers in Zwolle.

Een tekst die raakt, inspireert en motiveert om 20 seconden handen te wassen. Een 20-seconden-tekst, omdat de strijd tegen Covid19 exact 20 seconden handenwassen kost. ’20 seconden tekst’

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

 

Woorden en daden

Initiatiefnemers Van Veen en Fransen maken met medewerking van het Cibap vakschool voor vormgeving dit project mogelijk. ‘De makers van onze schone kunsten worden gemist. Ze moeten gezien en gehoord worden en vanuit dat verlangen ontstond dit idee’, zegt bedenker Ivar van Veen. Via deze weg kunnen kunstenaars en performers van zich laten horen en hun publiek weer raken. Van Veen sprak veel culturele partijen, zo waren de Zwolse theaters en Gastvrij Zwolle (hesz) blij met dit idee en zien het kunstproject als een treffende, frisse start voor het hernieuwd contact met het publiek.

Pak je podium

Zangeres Cindy Oudshoorn, spoken word artiest Luna Wicks en stadsdichter Jeroen Kraakman omarmden als eersten het project. Ze nodigen vakbroeders uit om mee te doen; via korte video’s op sociale media roepen ze collega’s op om krachtige 20-seconden teksten te maken. ‘Ik mis mijn muziekvrienden, mijn collega’s, het podium en het publiek’, zegt Oudshoorn in de videoboodschap. ‘Door het opengaan van de horeca en de theaters, krijgen we weer de gelegenheid elkaar te ontmoeten, het Weerspiegelen-project wil dat ook benadrukken’. Het applaus van schoongewassen handen zal ook via social media klinken via #weerspiegelen.

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga
Aan het project werken mee: De Zwolse Theaters, Stadkamer, Gastvrij Zwolle, Cibap vakschool voor vormgeving, Stadsdichter Jeroen Kraakman, Cindy Oudshoorn, Zwolse Stadsproducties, MarketingOost, Pixelpillow, José Leeuwenkamp, Lex Olthof en de Raakvlak Academie; elke dag haken nieuwe namen, scholen en podia aan of geven positieve feedback.
Weerspiegelen.nl

 

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga
Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Gerelateerde artikelen

Back to top button