Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapPolitiek & OpinieVoorpagina

ArtEZ en provincie Overijssel bundelen krachten voor innovatieve samenwerking

Studenten ingezet voor maatschappelijke uitdagingen

Zwolle – De ArtEZ Academie voor Art & Design en provincie Overijssel hebben hun krachten gebundeld voor een opmerkelijk project. Met de ambitie om grensverleggende oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke uitdagingen, introduceren zij een uniek uitstroomprofiel dat studenten de mogelijkheid biedt om hun creatieve talenten te benutten. Deze samenwerking brengt niet alleen een frisse wind in het provinciehuis, maar geeft ook studenten de kans om op artistieke wijze bij te dragen aan de uitdagingen binnen de provincie Overijssel.

Een uniek uitstroomprofiel

Het uitstroomprofiel van ArtEZ stelt studenten in staat hun artistieke en creatieve vaardigheden te gebruiken om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Door unieke denkwijzen en innovatieve perspectieven van deze studenten te integreren in de aanpak van provinciale uitdagingen, streven zij naar een rijke verscheidenheid aan vernieuwende inzichten en oplossingen die traditionele benaderingen overstijgen.

“Deze buitengewone samenwerking tussen ArtEZ en Overijssel biedt onze lerende gemeenschap (van studenten, werkplaatsspecialisten en docenten) een unieke mogelijkheid om hun artistieke visie in te zetten voor de stad en regio en het eigen curriculum”, benadrukt Bob Verheijden, directeur bij ArtEZ. “Vol nieuwsgierigheid zien we uit naar de gelegenheid om via creatieve benaderingen, onverwachte combinaties te maken en daarmee een positieve bijdrage te leveren aan provinciale vraagstukken.”

Vernieuwing

Gedeputeerde Tijs de Bree van provincie Overijssel is enthousiast over de samenwerking en ziet het als kans om een nieuwe dynamiek in het provinciehuis te brengen: “Ik ben overtuigd dat het inzetten van de talenten en creativiteit van studenten van ArtEZ en andere hogescholen een waardevolle bron van inspiratie en vernieuwing is. De maatschappelijke opgaven waar wij als provincie mee aan de slag gaan, denk aan het landelijk gebied, energietransitie, de arbeidsmarkt, vragen om vernieuwende inzichten en aanpak.”

“Het is een waardevolle bron van inspiratie en vernieuwing.” Tijs de Bree, gedeputeerde Overijssel

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Altijd direct op de hoogte van het spraakmakende en laatste nieuws uit Zwolle? Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Ja prima! Nee