BouwNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

130 extra stallingsplaatsen voor de fiets nabij station

Zwolle – De fietsparkeerdruk aan de Oosterlaan is hoog. Volgend voorjaar start de bouw van de nieuwe fietsenstalling onder het Stationsplein voor 5.475 fietsen. Deze bouw is naar verwachting eind 2020 klaar. Om op korte termijn de fietsers aan de noordzijde van het station extra parkeergemak te bieden, plaatst de gemeente Zwolle 130 extra stallingsplaatsen aan de Oosterlaan.

Fietsparkeerdruk aan Oosterlaan het hoogst

De gemeente voert twee maal per jaar metingen uit naar de fietsparkeerdruk rondom het station. Uit de meest recente meting van april 2018 blijkt dat de fietsparkeerdruk aan de Oosterlaan het hoogst is. Met het plaatsen van de 130 extra fietsenrekken wil de gemeente fietsers meer parkeermogelijkheden bieden op deze plek.

De extra stallingsplaatsen worden op de kopse kant van de bestaande fietsenrekken aan de Oosterlaan geplaatst. – Foto: ©Peter Denekamp

Duur werkzaamheden

De tweedehands fietsenrekken worden op maandag 3 september voor de spits om 06.30 uur gelost ter hoogte van de Van Karnebeekstraat. Dezelfde dag wordt begonnen met het plaatsen van de rekken. De werkzaamheden nemen in totaal twee dagen in beslag. De Oosterlaan is gedurende de werkzaamheden normaal geopend voor alle verkeer.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button