BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wereldprimeur: opening PlasticRoad-fietspad Zwolle op 11 september

Zwolle Op dinsdagmiddag 11 september verrichten Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman, wethouder William Dogger van de gemeente Zwolle en de bedenkers van de PlasticRoad Anne Koudstaal en Simon Jorritsma de officiële opening van het eerste PlasticRoad-fietspad ter wereld in Zwolle.

PlasticRoad is de weg op basis van gerecycled plastic en ontwikkeld door KWS (een Koninklijke VolkerWessels onderneming) in partnerschap met Wavin en Total. De provincie Overijssel en de gemeente Zwolle krijgen de eerste pilots in de vorm van twee fietspaden. Door samen de eerste klant te zijn van de PlasticRoad kan deze duurzame innovatie in de praktijk worden getoetst op technische en economische haalbaarheid.

Het fietspad in Zwolle wordt ongeveer 30 meter lang. De PlasticRoad is een weg gemaakt van prefab elementen, waarin een holle ruimte zit voor kabels en leidingen en waterafvoer. De afgelopen jaren is door de PlasticRoad-partners KWS, Wavin en Total intensief gewerkt aan het uitwerken en testen van het concept. Tijdens de tests lag de focus met name op het technische vlak zoals de draagkracht van de modulaire PlasticRoad-elementen, de ideale mix van gerecycled kunststof en het meest optimale ontwerp van de holle ruimtes. Daarnaast is veel onderzoek gedaan naar de milieu-impact van het concept. De opening van het eerste Plastic Road fietspad markeert een belangrijke stap voor het verdere ontwikkelingsproces van de PlasticRoad.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button